Борець без кисті з Буковини отримав нагороду від Віталія Кличка + ВІДЕО

Борець без кисті з Буковини отримав нагороду від Віталія Кличка + ВІДЕОУперше буковинський спортсмен став лауреатом Національної премії «Гордість країни», яка вдев’яте відбулася у Києві. У номінації «сильні духом» переможцем став 15-річний новоселицький борець без кисті Ілля Паскарюк, якого на сцені Національної опери України нагородив чемпіон світу з боксу серед професіоналів Віталій Кличко, повідомляє sportbuk.com.

Як повідомляється на офіційному сайті премії \”Гордість країни\”, Іллі було п’ять, коли петарда вибухнула у його руках, через що хлопчина втратив кисть правої руки. Зараз Іллі п’ятнадцять. Спочатку він вчився жити тільки із лівою кистю – писати, вдягатися, їсти.

А потім Ілля Паскарюк виграв чемпіонат України з самбо серед юніорів і став дворазовим призером юнацького чемпіонату країни з дзюдо! Перший тренер хлопця, Георгій Кирил зауважує: – У своєму стані Ілля змушений під час тренувань і змагань бути більш хитрим, більш швидким. До того ж, він дуже талановитий спортсмен і неймовірно працьовитий. Зараз кімната хлопця в рідному селі Мамалига Чернівецької області завішана медалями, на полицях блищать золоті та срібні кубки. Його перші звитяги на серйозних змаганнях спочатку приголомшували всіх. І не без підстав, адже Ілля отримував медалі у виді спорту, що ґрунтується на захватах руками…

– Було немало таких, які дізнавалися про особливість свого суперника тільки після завершення бою. Тобто під час боротьби, вони не помічають цього, розумієте?, – пояснює теперішній тренер Юрій Паскар. – Ті, кого Ілля здолав, все не могли второпати, яким чином можна було програти?

Вигравши в телевізійному шоу \”Чудо-люди\” сто тисяч гривень, Ілля вирішив поділитися грошима з іншими учасниками цього проекту. Зокрема, з Мариною Ходій – лауреатом премії \”Гордість країни 2003\”, яка народилася без рук. Та своїм ровесником Андроніком Алексаняном, невеликим на зріст хлопцем, що має надзвичайні вокальні здібності.

– У мене такий характер – я маю перемагати!, – каже Ілля Паскарюк, головна мрія якого – стати олімпійським чемпіоном.

ВІДЕО (починаючи з 4:11)

Світлина Гордість країни

peredplata