Чернівчани перемогли в «Буковинському медичному ралі-2012»

Чернівчани перемогли в «Буковинському медичному ралі-2012»Протягом двох днів на території Чернівецької області тривали змагання 18-ти бригад екстреної медичної допомоги з усіх районів області, сусідніх областей та гостей-учасників із Молдови та Румунії. Їхню фаховість перевіряли в різноманітних конкурсах, повідомляє прес-служба ОДА.

Так, безпосередньо біля КПП «Порубне» за зімітованими симптомами захворювань, медики мали швидко діагностувати різновид важкої інфекційної хвороби – холери, сибірки тощо. Під час наступних етапів змагань їм необхідно було дати раду постраждалим в аварії молодим людям під наркотичним «кайфом», не розгубитися в ситуації з самогубцем, коли (за легендою) мимоволі постраждав і лікар «швидкої».

Проте найскладнішим, за словами учасників, було нічне завдання. Бригади мали швидко визначити ступінь тяжкості ушкоджень кожного з-поміж кількох десятків уболівальників, які побилися між собою і, відповідно, надати їм допомогу.

Крім лікарів і фельдшерів, спеціальні завдання були також для водії «швидкої». Зокрема, вони змагалися у фігурному водінні авто і природно, що у цьому конкурсі призові місця посіли ті, кому щодня доводиться маневрувати як не гірськими серпантинами, то запрудженими транспортом вулицями: путильчани вибороли 3 місце, чернівчани – 2-е, а перше здобули водії Новоселької центральної районної лікарні.
У командному заліку лікарських бригад першість виборола команда Чернівецької станції «Швидкої медичної допомоги», друге місце – команда Сокирянської центральної районної лікарні, третє – Глибоцької центральної районної лікарні. Серед фельдшерських бригад кращими були команди з Герци, Кельменців і Вижниці. Серед гостей – команди Румунії, Молдови та Івано-Франківщини.
За словами головного судді змагань Арсена Гудими, цьогорічні змагання засвідчили вищий, порівняно з минулим роком, рівень професіоналізму та оперативності надання екстреної медичної допомоги: «Ці змагання є дуже важливими. Завдяки їм суттєво підвищується рівень підготовки бригад «швидкої». Вони спонукають лікарів працювати над собою, а з іншого боку, привертають увагу керівників галузі до проблем служби».

Світлина з сайту ОДА

peredplata