Буковинські МНСники закликають дотримуватися правил безпеки під час відпочинку у лісі

Буковинські МНСники закликають дотримуватися правил безпеки під час відпочинку у лісіІз настанням святкових днів чимало жителів Чернівецької області відпочиватимуть на природі. Однак іноді необережність людей під час відпочинку може призвести до трагічних наслідків.

Тому, щоб відпочинок не перетворився на трагедію потрібно знати і дотримуватися правил безпеки. Якщо ви плануєте відпочивати у лісі, то пам’ятайте, що для виникнення пожежі у лісі достатньо найменшої іскри. Навіть недопалок чи необережно кинутий запалений сірник може призвести до великої пожежі.

Тому пам’ятайте, що не можна залишати розведене вогнище без нагляду, не розпалюйте багаття ближче ніж за 50 метрів до хвойного та за 25 метрів до листяного лісу. Не розкладайте багаття поблизу сухої трави, вибране місце добре розчистіть, обов’язково спостерігайте за полум’ям, а коли залишаєте місце де розводили багаття, загасіть його та засипте землею чи залийте водою.

Також пам’ятайте, що перебуваючи на відпочинку у лісі не можна смітити, адже залишені на сонячній галявині пляшки чи уламки скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи.

ТУ МНС у Чернівецькій області нагадує громадянам, що виконання основних правил пожежної безпеки в лісі не вимагає великих зусиль і дозволяє зберегти не тільки природні багатства, але й власне життя. Про це повідомляє відділ зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ТУ МНС у Чернівецькій області.

peredplata