За 4 місяці 2012 року на Буковині в автопригодах потерпіли 12 неповнолітніх

За 4 місяці 2012 року на Буковині в автопригодах потерпіли 12 неповнолітніх За 4 місяці 2012 року на автодорогах та вулицях населених пунктів Чернівецької області в автопригодах потерпіли 12 неповнолітніх учасників руху, троє з яких – дошкільнята, повідомляє УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

Травми різного ступеня важкості отримали діти віком від 2-х до 17-ти років.

В більшості випадків ( майже 90%) діти травмуються з вини дорослих, будучи або пішоходами, або пасажирами транспортних засобів, які потрапили в ДТП внаслідок зіткнень, наїзду на перешкоду.

Аналіз дитячого дорожньо-транспортного травматизму свідчить, що в квітні кількість автопригоди з участю найменших учасників руху зросла.

Нагадуємо, що у турботі про безпеку життя дітей немає і не може бути \”крайніх\”. Насамперед, відповідальними мають бути батьки. Не рідко вони купують підліткам мото- та велотранспорт, не подбавши належним чином про наявність у юних водіїв навичок безпечного керування транспортним засобом, не контролюють дозвілля дитини. Трапляються випадки, коли дорослі бездумно дозволяють неповнолітнім сідати навіть за кермо автомобіля.

4-го квітня п.р. близько 23-ї години ночі в селі Коритне, що на Вижниччині 17-річний місцевий житель, керуючи автомобілем «ВАЗ-2105» (без посвідчення водія?!) допустив зіткнення із моторолером «Кануні». Внаслідок ДТП із травмою голови до районної лікарні був доставлений 40-річний водій моторолера.

28-го квітня в Хотинському районі близько 3-ої години ночі (чому в нічний час дитина на вулиці?!) на автодорозі при в’їзді в село Колінківці мотоцикл «Восход» зіткнувся із легковим автомобілем. Важких травм при цьому зазнав 17-річний житель села Рідківці Новоселицького району, який керував мотоциклом. Потерпілого було доставлено до лікарні.

20-го квітня в лікарню швидкої медичної допомоги із переломом ноги потрапив 2-річний хлопчик, збитий легковим автомобілем на вулиці Кубінській обласного центру. Малюк, залишившись без нагляду дорослих, вибіг з подвір’я на вулицю.

З тяжкою травмою голови до реанімаційного відділення Сторожинецької районної лікарні 29 квітня був госпіталізований 3-річний житель села Іжівці. Хлопчик був збитий автомобілем «ВАЗ-2104», який рухався заднім ходом.

Також в УДАІ УМВС України в Чернівецькій області наголошують, що згідно з аналітичними даними, ріст автопригод з участю дітей з року в рік спостерігається саме впродовж літніх шкільних канікул, коли учні вільні від навчання, більше часу проводять на вулиці і, не рідко на власний розсуд розпоряджаються своїм дозвіллям. Державтоінспекція звертається до батьків, педагогів, до всіх, хто опікується вихованням дітей: навчайте їх Правил дорожнього руху, самі будьте достойним прикладом в безпечній поведінці на дорогах, не кидайте дітей напризволяще в складній дорожній ситуації.

peredplata