На Буковині нараховується 305,9 тис. домогосподарств

За даними, отриманими в результаті вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, на Буковині нараховується 305,9 тис. домогосподарств. Середній розмір домогосподарства в області становить 2,9 особи. У міських поселеннях проживає 44% домогосподарств, у сільській місцевості – 56%. Найбільш поширені в області великі домогосподарства, які складаються з чотирьох осіб і більше (34%), інформує ГУ статистики в Чернівецькій області.

Трохи більше половини сімей (у сучасних економічних умовах поняття “сім’я” і “домогосподарство” дуже близькі) області (158 тис.) мають у своєму складі дітей до 18 років. Це один з найвищих показників у країні. В основному сім\’ї Буковини, як і сім\’ї в інших областях України, мають лише одну дитину (78%), кожна п’ята сім’я – двох дітей і лише 1% сімей мають у своєму складі трьох і більше дітей. Кожне дев’ята сім’я, у складі яких є діти, не має одного чи двох батьків.

Майже половина домогосподарств області (148 тис.) складаються лише з дорослих осіб, з них 63 тисячі домогосподарств – одинаки, з яких 73% – це особи у непрацездатному віці.

peredplata