У Чернівецькій області розпочалися регіональні презентації фонду «Буковина»

З 14 по 17 травня цього року у Чернівцях, Вижницькому, Путильському, Заставнівському та Кіцманському районах Чернівецької області проходитимуть презентації Фонду з підтримки малого підприємництва «Буковина». Під час зустрічей з представниками фонду, підприємці та автори бізнес-ідей можуть дізнатись про умови надання фінансування та критерії відбору проектів.

Презентації Фонду з підтримки малого підприємництва «Буковина» проходитимуть за таким графіком:

15 травня о 15-ій годині – Чернівецька облдержадміністрація (вул. Грушевського, 1);

16 травня об 11-ій годині – Заставнівська райдержадміністрація (м. Заставна, вул. В.Чорновола, 6);

16 травня о 14.30 – Кіцманська райдержадміністрація (м. Кіцмань, вул. Незалежності, 83);

17 травня о 10-ій годині – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

Більш детальну інформацію про діяльність фонду «Буковина» можна знайти на сайті Федерації роботодавців України, сайті Дмитра Фірташа та в мережі Facebook.

Створення фонду «Буковина» ініціював Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ під час зустрічі з керівництвом та бізнесменами у Чернівцях 23 лютого 2012 року. Крім Голови Федерації роботодавців України, про намір стати інвесторами фонду також заявили чотири чернівецькі бізнесмени – голова правління компанії «Трембіта» Стелла Станкевич, президент компанії «Техно Плюс» В’ячеслав Добровольський, генеральний директор «Чернівецького машзаводу» Віктор Сідляр та генеральний директор компанії «Родничок» Іван Семенюк.

В основу роботи фонду «Буковина» покладено досвід університету Кембриджу, де вже понад 40 років ініціативи студентів та молодих вчених успішно підтримують три фонди. Фонд «Буковина» став першим в Україні венчурним інвестиційним фондом, який здійснює пільгову кредитну підтримку для малого бізнесу.

Капітал фонду «Буковина» склав 3 млн. гривень. Підприємства, що існують та виводять на ринок інноваційні продукти та послуги, зможуть претендувати на отримання кредитів у розмірі 100-320 тисяч гривень за пільговою ставкою від 5 до 15% річних строком від 1 до 3 років. Автори нових бізнес-ідей зможуть отримати 50-80 тисяч гривень в якості стартового капіталу для створення бізнесу.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata