З початку року на Буковині виявлено 78 перевізників-нелегалів

З початку року виявлено 78 громадян, які надавали послуги з перевезення вантажів, пасажирів та здійснювали діяльність без державної реєстрації.

Як повідомляє прес-служба ОДА, з метою ефективного контролю в сфері пасажирських перевезень рейдовими групами з контролю за роботою автоперевізників у складі представників Державної податкової служби в Чернівецькій області, інспекторського складу УДАІ УМВС України та територіального управління Головавтотрансінспекції в Чернівецькій областівизначено найбільш оптимальні місця концентрації нелегальних перевізників для виявлення та припинення таких перевезень, зокрема, на відрізку автошляхів «Чернівці – Сокиряни», «Чернівці – Кіцмань», «Чернівці – Сторожинець» та центральному автовокзалі обласного центру.

Під час проведення спільних рейдів протягом квітня виявлено 49 порушень правил перевезення пасажирів та експлуатації автобусів і мікроавтобусів, 5 водіїв притягнуто до адміністративної відповідальності за керування автобусами, переобладнаними з порушенням вимог діючих стандартів, технічно несправними та відповідно неукомплектованими транспортними засобами, 19 – за порушення правил зупинки та стоянки, 14 – за перезавантаження автобусів, 9 – за перевищення встановленої швидкості руху.

Також у квітні проведено заходи з поліпшення роботи перевізників на маршрутах загального користування та недопущення дорожньо-транспортних пригод у сфері пасажирських перевезень за участю ліцензованого автотранспорту. Зазначеними перевірками виявлено 16 фактів порушення автоперевізниками положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів, одне порушення проведення щозмінного медичного огляду водіїв та технічного огляду транспортних засобів, 5 нелегальних перевізників, 8 порушень щодо наявності ліцензій на право надання послуг з перевезення пасажирів на таксі, 8 нелегальних перевізників. Протягом квітня на території області ДТП з вини ліцензованого транспорту не допущено.

peredplata