Я вам пишу. Письмова перепалка Галиця та Москаля

Я вам пишу. Письмова перепалка Галиця та МоскаляГалиць з Москалем вступили на стезю письмової війни. Вони пишуть одне одному послання. Москаль пише, що область котиться в фінансову прірву, освітяни не мають зарплат. Галиць все спростовує. І от тепер реакція Москаля на спросутвання.

Спершу подаємо заяву Галиця

Георгій Галиць: Заява Геннадія Москаля про мільйонні зарплатні борги перед освітянами не відповідає дійсності. Як і всі інші заяви цього народного депутата, зроблені протягом нинішнього року
Автор: Прес-служба 22.05.2012 17:01

Чергова «сенсаційна» заява народного депутата України Геннадія Москаля про нібито виниклу заборгованість із виплати заробітної плати працівникам освіти області на суму 39,2 млн. гривень не відповідає дійсності. За повідомленням начальника Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Михайла Бауера, станом на 1 квітня в Чернівецькій області заборгованість із заробітної плати в освітній галузі відсутня. Працівникам навчально-виховних закладів освіти області за січень-квітень було нараховано і виплачено заробітної плати з нарахуваннями в сумі 328 млн. 524,6 тис. гривень.

«Ця чергова «сенсація» від народного обранця Москаля тотожна його попереднім численним голослівним заявам про існування в області епідемії кору, вигаданий намір закрити книгарні та іншим безглуздим твердженням», – сказав перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць. Статистичні показники заборгованості з виплати заробітної плати належать до найбільш відкритих. Обласна державна адміністрація щомісяця оприлюднює їх з власної ініціативи, називаючи переліки підприємств, їхніх керівників та суми невиплаченої зарплати. За рахунок такої системної роботи заборгованість з виплати заробітної плати в Чернівецькій області знизилася впродовж двох останніх років з 9 млн. грн. до 206 тис. грн. і залишається найнижчою серед всіх регіонів України. Народний депутат Геннадій Москаль мав би знати, що в Україні вже тривалий час взагалі відсутня прострочена заборгованість з виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, в тому числі й освітянам, а озвучена ним цифра боргів у 39,2 млн. грн. востаннє мала місце в Чернівецькій області 10 років тому.
«Соромно, коли людина, яка двічі призначалася головою облдержадміністрації в різних областях, займала інші високі державні посади, так погано орієнтується в цифрах, або не читає того, що озвучується від її імені», – підсумував Георгій Галиць і висловив подив, що місцеві засоби масової інформації настільки некритично підходять до поширення «сенсаційних» заяв пана Москаля, незважаючи на те, що наведену в них «інформацію» досить легко перевірити і спростувати.

І на наступний день – реакція Москаля

Москаль: “Галицю необхідно частіше читати статистику свого регіону, а не поширювати істеричні заяви”

– Усі опубліковані мною статистичні дані взяті з підготовленого Головним Управлінням статистики в Чернівецькій області Статистичного бюлетеня “Економічне і соціальне становище Чернівецької області”, – заявляє народний депутат Геннадій Москаль. – У підтвердження надаю широкому загалу для ознайомлення заскановану сторінку з бюлетеня, де чорним по білому вказана заборгованість із виплати заробітної плати за видами економічної діяльності станом на 1 квітня цього року. Будь-який журналіст може перевірити достовірність наведених даних, скориставшись Законом “Про доступ до публічної інформації” й відправивши інформаційний запит у Головне Управління статистики Чернівецької області.

Тому раджу пану Галицю частіше читати статистику свого регіону, а не поширювати істеричні заяви. До речі, той факт, що заступник голови ОДА висловив сумнів тільки щодо правдивості заборгованості з виплати заробітної плати, не промовившись ані словом про поширені мною провальні економічні показники, красномовно свідчить, що він повністю згоден із тим, що “Партія регіонів” угробила економіку області. І намагається компенсувати своє недолуге управління хіба реорганізацією книготорогівлі.

Я вам пишу. Письмова перепалка Галиця та Москаля

Я вам пишу. Письмова перепалка Галиця та Москаля

Надаю додаткові відомості зі статистичного бюлетеня про введення в експлуатацію виробничих потужностей за січень-березень 2012 року. Із яких чітко видно, що автомобільних доріг та продуктопроводів на території області за перший квартал зроблено рівно нуль кілометрів!

З повагою,

народний депутат ВР України
VI скликання
Перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією

Г.Г. Москаль

Світлина ТСН

peredplata