Врятуй українську мову! Флеш-моб у Чернівцях

Врятуй українську мову! Флеш-моб у Чернівцях\”Політики напередодні виборів вчергове розігрують «мовну карту», намагаючись таким чином розколоти суспільство, спекулюючи на цьому питанні. Але промовчати ми не можемо і не маємо права.

24-25 травня, протестуючи під Верховною Радою, ми змогли відстояти неприйняття вкрай шкідливого для України розкольницького законопроекту “Про засади державної мовної політики”.
Але регіонали не здаються і винесли це питання на 5 червня найпершим у порядку денному.
Для Партії регіонів це – остання, хоч і примарна, надія бодай якось підвищити свій рейтинг перед виборами за допомогою брехні, ніби вони піклуються про права російськомовних українців.

На останній акції на захист української мови у Колісніченка кинули кедом. Тому на цей раз кед обрали символом зневажливого ставлення до кожного, хто проголосує за мовний законопроект. Сценарій буде наступний:

05.06 беремо кеди (те, у що ви будете взуті значення немає) і будь-які літературні твори, де розповідається про милозвучність української мови і приходимо на 13:00 на Центральну площу біля пам’ятника Шевченка.

Зміст події в тому, що цей флеш-моб всеукраїнський. Його ціль-показати владі небайдужість народу до мовного питання в Україні та долі української мови зокрема.\”

Про це пише у своєму блозі Вікторія Яшан

peredplata