на Буковині в рамках природоохоронних акцій висаджено майже 22 тис. дерев та майже 13 тис. кущів

Цього року на Буковині в рамках природоохоронних акцій висаджено майже 22 тис. дерев та майже 13 тис. кущів. Про це поінформував під час щотижневої апаратної наради під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Георгія Галиця начальник Державної екологічної інспекції в Чернівецькій області Василь Дутчак. За його словами, під час акцій «Весняна толока», «За чисте довкілля» місячника санітарної очистки та благоустрою в області створено 6,28 тис. м2 газонів та 1,4 тис. м2 квітників. Приведено в належний санітарний та естетичний стан 433 кладовища, 75 братських могил, 32 меморіальних комплекси та 141 місце почесних поховань. Прибрано та впорядковано 12956,8 тис. м2 доріг, 2784,5 тис. м2 тротуарів, та 496 зупинок міського транспорту. Ліквідовано 1215 несанкціонованих сміттєзвалищ, зібрано 6,694 тис.м3 побутових відходів.

«З метою недопущення порушень у сфері поводження з відходами працівниками інспекції проведено перевірки органів місцевого самоврядування Новоселицького, Глибоцького, Заставнівського районів, – відзначив Василь Дутчак. – За результатами перевірок за порушення природоохоронного законодавства голови сільських рад та посадові особи притягнуті до адміністративної відповідальності». Так, за засмічення земельних ресурсів невідомими особами територій сільських рад Заставнівського району та під’їзних шляхів до сміттєзвалищ нараховано збитки: на території Товтрівської сільської ради на суму 111,420 тис. грн., на території Вербовецької сільської ради – 352,62 грн., на території Кулівецької сільської ради – 2996,45 грн.

Як повідомив Василь Дутчак, з настанням весняного періоду з метою збереження червонокнижних видів ранньоквітучих рослин Державною екологічною інспекцією у Чернівецькій області щороку проводиться операція «Первоцвіт», до якої залучаються працівників Міністерства внутрішніх справ України, лісової охорони, засобів масової інформації та громадськості. З метою посилення державного контролю за станом охорони, використання і відтворення рибних та інших водних живих ресурсів протягом квітня-червня проводиться операція «Нерест». Цього року в рамках операції «Нерест» уже проведено 13 рейдових перевірок. На порушників природоохоронного законодавства складено 12 протоколів, вилучено 45 незаконних знарядь лову загальною протяжністю 1,5 кілометрів.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata