У Чернівецькій області 55 осіб звернулися до банків для участі в програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів

Нині 55 осіб звернулися до банків для участі в програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Десятеро осіб уже укладають угоди про отримання житла на умовах здешевленої іпотеки.

Як повідомляє прес-служба ОДА, відповідно до постанови Уряду, спрямованої на виконання соціальної ініціативи Президента України щодо забезпечення громадян доступним житлом, перший внесок на купівлю житла має бути не більше 25% від суми кредиту, а максимальна ставка на момент видачі кредиту – 16% річних. Держава компенсує 13% кредиту, решту – 3% сплачують громадяни. Термін кредитування 15 років, нормативна площа на одну людину або сім’ю з двох осіб – 40 кв. м, на сім’ю з трьох і більше осіб – 58 кв. м.

На Буковині визначено шість житлових об’єктів, житло в яких буковинці можуть придбати на умовах здешевленої іпотеки. Зокрема, об’єкти житлового будівництва по вул. Руській, 235–В (забудовник – ТзОВ «Чернівецький молодіжний житловий комплекс»), вулиці Руській 223–Д (забудовник – ТОВ БФ «Чернівціжитлобуд»), вул. Чорноморській, 4–А (ТзОВ «Будмонтаж-2001»), вул. Головній, 275 (забудовник – ТзОВ «Рембудсервіс»), вул. Гвардійській у місті Сторожинець (забудовник – СтзОВ «Надія») та по вул. Кагарлицького, 7–Б (забудовник – МПП фірма «Атлас»)».

Станом на сьогодні чотири банки висловили готовність надавати кредити на житло за іпотекою, зокрема, ВАТ «Ощадбанк», «Укргазбанк», КБ «Фінансова ініціатива» та Чернівецьке відділення ПАТ «Укрсоцбанк». Триває робота із залучення до участі у програмі здешевлення іпотеки інших банків та забудовників області.

Інформацію про умови програми, перелік документів для участі у зазначеній програмі можна отримати у «Єдиному вікні», яке функціонує на базі регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» (м. Чернівці, вул. Головна, 27, тел. 52 22 62, 58 44 10).

Крім того, довідкову інформацію можна отримати у банках, що беруть участь у програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

peredplata