На обліку в державній службі зайнятості на 1 червня перебувало 11,1 тис. не зайнятих

На обліку в державній службі зайнятості на 1 червня п.р. перебувало 11,1 тис. не зайнятих трудовою діяльністю громадян області, що на 0,8% менше, ніж на 1 травня п.р. Серед зазначеної категорії громадян кожен другий раніше обіймав місце робітника, майже кожен четвертий – посаду службовця.

Офіційний статус безробітних на 1 травня п.р. отримали 10,7 тис. незайнятих громадян, з них 6,5 тис. – сільські жителі.

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за травень п.р. не змінився і на 1 червня п.р. становив 2,0% від кількості населення працездатного віку.
Середній розмір допомоги по безробіттю у травні п.р. 859,51 грн., що на 21,4% менше, ніж законодавчо встановлений мінімальний розмір заробітної плати.

У травні п.р. було працевлаштовано 1050 осіб, з яких 8,1% були особами, які потребували особливого соціального захисту. Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами та організаціями області на 1 червня п.р. становила 1056 одиниць. Із зазначеної кількості вільних робочих місць (вакантних посад) 39,8% передбачалося для робітників, 44,1% – для службовців, решта – для осіб, які не мають професії.

Про це повідомляє ГУ статистики в Чернівецькій області.

peredplata