Астрологи пророкують Буковині страшний 2012 рік?

Астрологи пророкують Буковині страшний 2012 рік?Ми запитали у фахівців з МНС і астролога, яких природних і техногенних катастроф чекати українцям в 2012 році.

У Балоги вже склали план катастроф на рік: 5 в авіації і 3 на залізниці.
Найбільш уразливими до природних і техногенних катастроф у 2012 році можуть бути Чернівецька, Івано-франківська, Закарпатська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька області та Автономна Республіка Крим, прогнозують в МНС.
До хвороб і отруєнь слід готуватися 10-ти областях
В Україні за статистикою останнього десятиліття виникає від 110 до 140 надзвичайних ситуацій, викликаних природними факторами (дощі з сильним вітром, шквали, град, смерчі, повені). Збитки від них складають 80% -90% від суми збитку в результаті всіх надзвичайних ситуацій разом узятих. Як правило, більшість з них обумовлено метеорологічними факторами, розповіли в МНС.
«За останні 15 років щорічно фіксується від 38 до 87 надзвичайних ситуацій гідрометеорологічного характеру, при цьому, починаючи з 2000 року відзначається їх поступове зменшення порівняно з 1997 – 1999 роками», – розповів директор Департаменту цивільного захисту МНС Василь Квашук.
За даними Українського Гідрометцентру за останні 20 років частіше небезпечні метеорологічні явища спостерігалися в Івано-Франківської, Закарпатській, Львівській, Одеській, Херсонській областях та в Автономній Республіці Крим.
У цьому році зберігається висока ймовірність лісових і степових пожеж, зокрема в південних, центральних і східних областях країни. Пожежонебезпечний період триватиме протягом квітня – жовтня, а найбільша кількість пожеж виникне в липні – серпні. Крім цього, не уникнути і неприємностей, викликаних геологічними факторами, прогнозують Мнсники.

«У 2012 році слід очікувати 7-15 геологічних НС, зокрема, внаслідок активізації зсувів у Карпатському регіоні, на Південному березі Криму, морському узбережжі Одеської, Миколаївської, Донецької, Херсонської областей, правобережжя Дніпра і його правих притоках», – відзначає Василь Квашук.
А ще в 2012 році очікується також «60 – 80 медико-біологічних НС», поширення інфекційних хвороб, харчових отруєнь, отруєння чадним газом і т.п. Найбільший ризик виникнення таких неприємностей (за статистичними даними) в Донецькій, Львівській, Вінницькій, Запорізькій, Київській, Дніпропетровській, Одеській, Луганській, Миколаївській та Рівненській областях.
У 2012 році прогнозується виникнення 60-80 НС внаслідок пожеж і вибухів (із загибеллю 3 і більше осіб у кожній.
«Ризик їх виникнення в Донецькій і Луганській областях є дуже високим, особливо на шахтах, де НС можуть досягти державного рівня», – застерігають в МНС.
Зберегтися негативна тенденція зростання кількості НС, пов\’язаних з вибухами і спалахом побутового газу в житловому секторі, руйнуванням будинків.
Мнсники також прогнозують до 3 аварій на залізниці з тяжкими наслідками. Особливо небезпечними залишаються нерегульовані залізничні переїзди. А ще очікується близько 2-5 надзвичайних ситуацій, пов\’язаних з авіацією, 2-4 – на водному транспорті (переважно на вантажних, пасажирських і риболовних суднах в акваторії Азовського і Чорного морів). А у Вінницькій, Дніпропетровській, Луганській, Одеській, Харківській і Чернігівській областях висока ймовірність виникнення НС, пов\’язаних з викидом небезпечних хімічних речовин на промислових об\’єктах.

За інформацією Укргідрометцентру, з середини березня почалася активна фаза весняного водопілля 2012 року.
«Існує загроза часткового затоплення деяких територій, а саме: у Волинській області в басейні річки Прип ’ ять річки вийшли на заплаву і можливе затоплення частини територій у Любешівському районі і місті Луцьк, на Рівненщині води р. Стир вийшли на заплавні території Зарічненського району; в Чернігівській області не виключається можливість обтоплення водами Дніпра (оточення водою), відрізання від основних шляхів сполучення населених пунктів, розташованих на заплаві річки на території Чернігівської та Ріпкинського районів, на Луганщині притоки річки Сіверський Донець вийшли на заплавні території, триває зростання рівнів, можливе підтоплення територій», – уточнили в МНС.
Також очікується складна проходження повені на річці Дунай в Одеській області. Зокрема негативні наслідки можуть бути в районі міст Рені і Вилкове.
Можливе часткове затоплення територій і об\’єктів в окремих населених пунктах у ряді районів Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей, попереджають в МНС.
За словами Василя Квашука, МНС намагається тримати ситуацію під контролем, втім коштів вистачить тільки на третину випадків, пов\’язаних з нанесенням збитків водою.
«Фінансування державних цільових програм захисту від шкідливої дії вод недостатньо, так в 2011 році склав 136,0 млн. грн., що становить 20% від передбаченого програмами. Державним бюджетом на 2012 рік фінансування зазначених програм передбачено в розмірі 190 млн. грн., що становить відповідно 27%», – пан Квашук.
Чому, знаючи про всі ці можливі катастрофи, Мнсники не можуть їх запобігти – відповідають банально: мовляв, «жодна країна в світі не в змозі зупинити стихії».
Прогноз астролога: проблеми можуть бути в липні
В цілому якихось глобальних природних катастроф одеський астролог Влад Росс на цей рік не передбачає.
«Може бути град, всякого роду смерчі в кінці липня. Мені 20-і числа липня не дуже подобаються. Будуть всілякі штормові попередження, більшою мірою вони торкнуться Карпат і Заходу України», – зазначив астролог…

За матеріалами сайту news.mail.ru

peredplata