Звернення депутатів щодо скликання позачергової сесії Чернівецької обласної ради

Звернення депутатів щодо скликання позачергової сесії Чернівецької обласної ради21 червня 2012 року на ім’я голови Чернівецької обласної ради Михайла ГАЙНИЧЕРУ надійшло звернення депутатів Чернівецької обласної ради шостого скликання з проханням на підставі ч. 7 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та п.2.1.5 Регламенту Чернівецької обласної ради скликати позачергову сесію Чернівецької обласної ради з порядком денним:

1. Про інформацію керівників правоохоронних органів Чернівецької області щодо розслідування резонансних фактів хуліганських дій, пов’язаних з обласною організацією «Фронту змін».

«Хуліганські дії 3 червня цього року біля офісу облорганізації «Фронту змін», – говориться у зверненні депутатів, – та 15 червня цього року в с. Чортория Кіцманського району і місті Вашківці Вижницького району спричинили значний суспільний резонанс…, призвели до смерті людини та завдання тілесних ушкоджень. Довкола цих подій нагнітаються політичні пристрасті, пов’язані з обласною організацією «Фронту змін», що призводить до спотвореного сприйняття фактів, формування атмосфери нестабільності».

Депутати Чернівецької обласної ради, які підписали зазначене звернення, запропонували запросити на пленарне засідання позачергової сесії крайового парламенту прокурора Чернівецької області Петра КОВАЛЯ, начальника Управління Міністерства внутрішніх справ України у Чернівецькій області Миколу ХАРАБАРУ. Пропонується також запросити на засідання позачергової сесії Чернівецької обласної ради народного депутата України Арсенія ЯЦЕНЮКА, як ініціатора звернень до керівників правоохоронних структур України з приводу вищезазначених подій.

Звернення до голови Чернівецької обласної ради щодо скликання позачергової сесії Чернівецької обласної ради підписали 38 депутатів крайового
парламенту – представники депутатських фракцій Партії Регіонів, «Наша Україна», ВО «Батьківщина» та позафракційні депутати.

P.S. Дивує нахабство влади. Вона ховалася по всіх базниках аби не проводити позачергової сесії, якої вимагала опозиція. А тут миттю з \”відряджень\” і \”відпусток\” повернулися і Маніліч, і Гайнічеру. На вимогу партії регіонів вони сесію проведуть. Але чи піде це на користь владі, котра хоче свої проблем спихнути на \”Фронт Змін\”?.. У нашої влади все як на базарі, коли злодій найгучніше кричить:\”Лови злодія!\”.

peredplata