Привітання начальника головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

Привітання начальника головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Дорогі краяни!
Щиросердно вітаю Вас із знаменним загальнонаціональним святом – Днем Конституції України!

28 червня 1996 року назавжди увійшло в новітню історію нашого суспільства, як день, який наблизив Україну до країн з розвинутою демократією та остаточно закріпив незалежність молодої європейської держави.

Народжена у довгих дискусіях і творчих пошуках Конституція незалежної України одночасно стала спільним надбанням усього українського народу та особистою справою й інтересом кожного українця. Як неодмінна ознака державності, Основний закон нині є яскравим уособленням багатовікових конституційних традицій наших попередників та головним оберегом демократії.

Безперечно, Конституція молодої української держави потребує вдосконалення, зміцнення прямих механізмів гарантування прав і свобод людини, розширення повноважень місцевого самоврядування. Саме на це сьогодні спрямована робота Конституційної Асамблеї, що має на меті приведення Основного закону держави у відповідність до досягнень та тенденцій розвитку сучасного конституціалізму.

Та абсолютною цінністю держави є і завжди залишатиметься людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека. Саме цей основоположний принцип і визначив у свій час курс правового розвитку країни, що нині успішно продовжується. І послідовне підвищення соціальних гарантій, зокрема у сфері пенсійного забезпечення, є одним із багатьох красномовних підтверджень конкретних практичних кроків на шляху до зміцнення добробуту наших співвітчизників.

Тож нехай демократичні засади, закріплені Основним законом нашої держави, стануть реаліями нашого сьогоденні, а дух законності прийде до серця кожного громадянина України. Щиро бажаю Вам, дорогі буковинці, світлого настрою, процвітання і затишку у ваших родинах, успіхів у праці на благо рідної Буковини і всієї України!

З повагою, Михайло Романів – начальник головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

peredplata