В Чернівцях відбудеться благодійний концерт українського ансамблю народного балету «Євшан»

За сприяння Чернівецької міської ради 4 липня у Чернівцях відбудеться благодійний концерт українського ансамблю народного балету «Євшан». Він був створений в 1960 році у провiнцiї Саскачеван, що в Канаді, і вже протягом понад 52 рокiв «Євшан» дарує представникам української діаспори в цій країні та по всьому світу свою яскраву творчiсть. Протягом останнiх 19 рокiв беззмiнним арт-директором колективу є Вiталiй Сорокотягин.

Як повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради, за час свого існування «Євшан» вже встиг побувати в Нью-Йорку, Сан-Дiего та Лас-Вегасi, і, звісно ж, у Киевi. Цьогорічний гастрольний тур під назвою «Cорочинський Ярмарок” цього цікавого творчого колективу проходитиме в західних областях Украiнi з 1 по 15 липня. У програмi туру – мiста Тернопiль, Чернiвцi, Iвано-Франкiвськ, Львiв.

«Доля привела нас з-за океану до мальовничої України, як би того хотiли нашi дiди, – зазначають члени колективу. – Тут наше глибоке корiння, наша радiсть i гармонiя. Ми танцюємо, коли радiємо, танцюємо, коли сумуємо, танцюємо у щастi та у болi. Ми танцюємо, щоб дати знати іншим, хто ми, звiдки ми, а також подiлитися нашою наснагою до життя. Але насамперед ми танцюємо тому, що ми це любимо».

Благодійний концерт українського ансамблю народного балету «Євшан» відбудеться 4 липня в Чернівецькій обласній філармонії. Початок – о 18.30.

peredplata