Автоперевізників Буковини попередили, що квота вантажних дозволів Румунії використана на 94%

За даними Департаменту автомобільного транспорту Міністерства інфраструктури України, станом на 6 липня квота вантажних дозволів Румунії (універсальних та транзитних) на поточний рік використана на 94%. За прогнозами фахівців, орієнтовний термін закінчення універсальних та транзитних румунських дозволів квоти 2012 року припадає на 14 липня.

Як повідомляє прес-служба ОДА, крім того, станом на сьогодні, 6 липня, квота універсальних пасажирських дозволів Румунії 2012 року використана на 75 %. Враховуючи темпи використання цих дозволів, орієнтовний термін їх закінчення у Департаменті автомобільного транспорту прогнозують 15 липня поточного року.

З метою запобігання у виникненні конфліктних ситуацій у пунктах пропуску на державному кордоні України Мінінфраструктури звертається до автомобільних перевізників з проханням прийняти до відома дану інформацію та не планувати виконання перевезень на підставі зазначених дозволів після вказаного терміну.

Після закінчення дозволів Румунії здійснення вантажних перевезень територією Румунії можливо лише на підставі дозволів ЄКМТ.

peredplata