Мешканці села Маршинці подякували міністру за дії буковинських міліціянтів

Маршівчани, які впродовж віків дбайливо підтримують традиції місцевого самоврядування, гордяться талановитими митцями, народженими маршинецькою землею, працьовитими людьми, висловлюють вдячність Главі правоохоронного відомства держави за ліквідацію озброєної злочинної групи , яка тривалий час тероризувала село.

У листі зазначається, що виконавчий комітет сільської ради, депутатський корпус, всіх небайдужих громадян спонукали звернутись до Міністра професійні дії працівників міліції Буковини, їх терплячість, рішучість і мужність, проявлені під час виявлення і знешкодження банди, на рахунку якої убивство місцевої мешканки, численні пограбування громадян з катуваннями і тортурами.

Громада висловлює впевненість в тому, що люди в погонах спроможні захистити їх здоров’я і життя, конституційні права, спокій і віру в перемогу добра над злом.

Нагадаємо, що до складу злочинного угрупування входили три громадяни Молдови та один мешканець Чернівецької області. Озброєні автоматичною зброєю, засобами маскування, вони вчинили 8 розбійних нападів, заволоділи майном потерпілих на суму понад 800 тисяч гривень, катуючи при цьому людей електричним струмом, надітими на голови поліетиленовими пакетами, іншими звірячими засобами, що призвело до загибелі безвинної людини.

Коментуючи рішення громади висловити публічну вдячність правоохоронцям, сільський голова села Маршинці Віталій Кирил зазначає, що успішна операція, здійснена міліцією, відновила в селі атмосферу довіри і спокою. За його словами, якщо традиційно, з історичних часів, місцеві господарі не поспішали зачиняти двері своїх помешкань ні вдень, ні на ніч, то після пережитих пограбувань, цинічних знущань нелюдів у чорних масках вони почали міняти, або встановлювати замки навіть на вхідних брамах.

Певний час людей дещо дратували, на їх думку, безрезультатні і безкінечні візити до їхніх домівок працівників міліції, які ретельно розпитували громадян про ті чи інші обставини чергового нападу. І лише коли міліція «вирахувала» головну дійову особу, яка наводила бандитів на тих, хто повертався з закордонних заробітків, або кому рідні вислали з-за кордону трудову копійку, тоді маршівчани збагнули всю складність ситуації. Адже «продавав» земляків свій — односельчанин, помешкання якого знаходиться в центрі села, з яким вони віталися на вулиці, або й стояли плече в плече на службі в церковному храмі…

— У нас люди дружні. Всі один одного добре знають. І ніхто не міг подумати, що це робили свої… — наголошує Віталій Кирил.

До речі, майже всі маршівчани віруючі. Хтось ходить в історичну місцеву Свято-Миколаївську церкву, якій вже майже сто років, хто в Новоселицю, хто до відомого монастиря в Банченах. Громада сповідує біблійні принципи любові до ближнього. Тому те, що трапилось, зазначає керівник територіальної громади, глибоко вразило людей. Як і сумління правоохоронців, які змогли захистити їх від зла.

І ще на одну обставину звертає увагу сільський голова. На його думку, після резонансних маршинецьких подій зріс авторитет дільничного інспектора міліції. Люди стали більше довірятись місцевому «шерифу» у вирішенні побутових конфліктних, спірних ситуацій. А це вже запорука тому, щоб новоявлені Іуди не ганьбили громаду, а гасло «Міліція з народом» наповнювалось конкретним змістом.

Про це йдеться в повідомленні сектора зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata