За незаконне видобування гравійно-піщаної суміші відтепер штраф до 1700 грн.

За повідомленням Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області, розмір штрафних санкцій за незаконне видобування гравійно-піщаної суміші збільшено у 3-7 разів. Відповідне рішення було ухвалено Верховною Радою України, зокрема набули чинності зміни до ст. 47 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Таким чином, якщо раніше за порушення права державної власності на надра при самовільному видобуванні гравію та піску на землях водного фонду річок області, розмір штрафу для порушника становив 68-102 грн. та 170-238 грн. для посадових осіб підприємств. Зараз же застосовуються більш жорсткі штрафні санкції, а саме: для фізичних осіб розмір штрафу становить від 170 до 510 грн., для посадових осіб від 510 до 1700 грн.

Окрім цього, Державна екологічна інспекція у Чернівецькій області, на виконання доручення Чернівецької обласної державної адміністрації від 26.04.2012 року, створила спеціальні робочі групи, які здійснюють перевірку подорожніх документів у водіїв вантажних автомобілів, які перевозять гравійно-піщану суміш автошляхами області. також щотижня проводяться спільні перевірки спеціально створених груп з представників Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області, управління міністерства внутрішніх справУкраїни в Чернівецькій області, Державної податкової служби в Чернівецькій області та Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів.

З метою отримання своєчасної інформації і оперативного реагування на скоєні порушення природоохоронного законодавства в Державній екологічній інспекції у Чернівецькій області працює телефон “гарячої лінії” 55-90-92; 095-45-777-88.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata