До уваги бухгалтерів та підприємців Чернівецької області

До програмного забезпечення Пенсійного фонду України по прийому та обробці звітності в червні 2012 року додано новий контроль, який забороняє завантаження звітів з використанням електронно-цифрового підпису після граничного терміну подання звітів, якщо в підсистемі є чинний звіт без помилок.

Дані зміни внесено у відповідності з п. 5.1 розділу 5 Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску, згідно з яким, у разі виявлення помилки у звіті, страхувальник має право, до закінчення терміну подання цього звіту, повторно сформувати та подати звіт до органу Пенсійного фонду за місцем взяття на облік. Поряд з цим, чинним вважається останній електронний або паперовий звіт, поданий страхувальником до закінчення термінів подання звітності.

Враховуючи вищезазначене, акцентуємо увагу страхувальників, які звітують за допомогою електронно-цифрового підпису, що з метою оперативного опрацювання обов\’язкової звітності та усунення помилок до граничного терміну подання звіту вам необхідно дотримуватись розробленого в територіальному управлінні фонду графіку подання звітності.

Галина Гатенюк

Пам’ятайте!!!

• Зарплата «в конверті» позбавляє вже сьогодні соціальних гарантій найманого працівника (оплати лікарняних, допомоги по безробіттю та ін.) і не враховується до його страхового стажу.

• Кожний, хто з тих чи інших обставин не працює, може набути страхового стажу, уклавши з управлінням Пенсійного фонду за місцем свого проживання Договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

• Члени фермерських та особистих селянських господарств можуть набути страхового стажу, уклавши договір добровільної участі у соціальному страхуванні.

• До відома пенсіонерів! Якщо Ви працевлаштувалися чи звільнились з роботи, потрібно вчасно повідомити про це органи Пенсійного фонду України.

peredplata