У Чернівцях стартував “Петрівський ярмарок – 2012″

Сьогодні розпочалася одна з найколоритніших та найяскравіших подій року для чернівчан та гостей міста – Петрівський ярмарок!
Цього року цей захід повертає собі розмах та багаторічні традиції святкування і проходить по всьому історичному центру міста.

Програма сьогоднішнього свята розпочалася о 10.00 на Центральній площі міста з урочистої ходи організаторів, гостей ярмарку та мешканців. Святкова колона під прапорами попрямувала на Соборну площу, де й відбулося урочисте відкриття ярмарку. Колону на Соборній площі зустріли голови районних у місті рад Віктор Мельничук, Михайло Пазюк та Юрій Бурега. Вони пригостили учасників ходи традиційною хріновухою з українськими закусками.

Символічний ключ від «Петрівського ярмарку» очільнику міста вручив Василь Ляхович, президент Чернівецької Торгово-промислової палати. Віталій Михайлішин оголосив «Петрівській ярмарок» відкритим.

Також привітати гостей та учасників ярмарку прийшли перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Георгій Галиць, директор міжнародного фолкльорного фестивалю «Буковинські зустрічі» Збігнев Ковальський, заступник міського голови міста Конін (Польща) Марек Вашков’як, заступник міського голови міста Яси (Румунія) Міхай Кіріка та віце-консул Російської Федерації у місті Львові Вадим Басинський.

Традиційні подарунки від міської ради отримали батьки новонароджених чернівчан, які першими з’явилися на світ в день святих Петра та Павла. Це Надія Дичка та Дмитро Тодорук, у яких народився хлопчик, та Валентина та Павло Грещук, родина яких саме в цей день поповнилася донечкою.

Гарною традицією Петрівського Ярмарку стало проводити у перший клас хлопчиків на ім’я Петро та Павло. Подарунки 11-ти майбутнім першокласникам вручили голови районних у місті рад.

Саме сьогодні під час святкування «Петрівського ярмарку» о 1400 в Чернівцях народиться ще одна родина. На весільний рушник стануть молодята Яна Яківнюк та Павло Дворський. Закоханих привітав секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин та батько нареченого, Народний артист України Павло Дворський.

Під кінець церемонії відкриття організатори передали естафету святкувань фестивалю «Буковинські зустрічі», усіх гостей свята привітали учасниці колективу «Южинецькі молодички».

Урочиста церемонія відкриття «Петрівського ярмарку» завершилася традиційним віншуванням усіх гостей свята хлібом-сіллю. Як і належить гостинному господарю, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин пригостив усіх, хто зібрався в цей час на Соборній площі міста, традиційними буковинськими пиріжками з узваром.

Джерело – Сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata