75 безробітних буковинців отримали по 9 тисяч гривень для організації підприємницької діяльності

Впродовж першого півріччя цього року 75 безробітних буковинців отримали одноразово виплату допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності. Середній розмір такої виплати 9 тис. 40 гривень. З Фонду загальнообов\’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на цю соціальну послугу використано 678 тис. гривень.

З метою мотивації безробітних до відкриття власної справи службою зайнятості створено систему заходів інформаційно-консультаційної та освітньої підготовки безробітних, які зацікавлені цим видом зайнятості. Фахівці центрів зайнятості проводять психодіагностичне обстеження безробітних для виявлення індивідуальних здібностей, їм пропонують відвідати інформаційні та консультаційні семінари, з ними обговорюють бізнес-ідеї та проводять навчання з основ підприємницької діяльності.

З початку року спеціалісти міських та районних центрів зайнятості провели 246 таких семінарів, в яких взяли участь 3 тис. 119 осіб. Обласна служба зайнятості організовує навчання для безробітних, які виявили бажання отримати одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власної справи. З початку року за направленням служби зайнятості 86 безробітних підвищували рівень компетенції на курсах цільового призначення за програмою «Основи підприємницької діяльності» у Чернівецькому кооперативному економіко-правовому коледжі та в Буковинській державній фінансовій академії. З них 55 безробітних вже отримали одноразово допомогу з безробіття і відкрили свій бізнес.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata