З початку року на Буковині зареєстровано 508 пожеж

17 липня 2012 року у прокуратурі Чернівецької області відбулася міжвідомча нарада з питань додержання вимог протипожежного законодавства на території області за участю представників правоохоронних та контролюючих органів Буковини.

– Організація роботи на цьому напрямі не повною мірою відповідає вимогам сьогодення, – зазначив під час наради перший заступник прокурора Чернівецької області Геннадій МОВЧАН. – З початку року на Буковині зареєстровано 508 пожеж, на яких загинули 24 особи і ще 22 – травмовані. Особливо важливою сьогодні є проблема збереження цьогорічного врожаю. На жаль, ще мають місце випадки пожеж на хлібних масивах області, внаслідок яких знищено зернові культури на площі понад 22 га. Зокрема, 13.07.2012 зафіксовано пожежу на пшеничному полі сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Котелево» в Новоселицькому районі. Її причиною стало необережне поводження з вогнем мешканцем вказаного села, котрий підпалив стерню на своїй ділянці, що межує із полем, орендованим зазначеним товариством. Вогонь перекинувся на поле і знищив посіви пшениці площею 13,5 га.

Проблемними залишаються питання неконтрольованого спалювання стерні і сіна на сільгоспугіддях, смугах відводу автошляхів і залізниць, що межують поруч із лісовими масивами, які здійснюються населенням у посушливий період.

На території Буковини розташовано 55 лісництв, які знаходяться в підпорядкуванні управлінь лісового та мисливського господарства в Чернівецькій області та агпромислового розвитку Чернівецької ОДА. Протягом поточного року на даних об’єктах вже зареєстровано 4 пожежі.

Під час міжвідомчої наради зазначалося, що є певні недоліки в роботі контролюючих органів щодо додержання вимог протипожежного законодавства, які необхідно усунути. Однак, як засвідчує практика, більшість пожеж виникає із-за необережного поводження населення з вогнем. Тому особливу увагу потрібно приділити роз’яснювальній роботі серед буковинців.

За результатами обговорення розроблено низку заходів, спрямованих для налагодження належної співпраці щодо своєчасного виявлення та попередження порушень протипожежного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata