Бойчук подав до суду на \”БукІнфо\”. Хто наступний?

Бойчук подав до суду на "БукІнфо". Хто наступний?Одіозний екс-голова Заставнівської РДА і відомий тепер на всю Україну учасник катування рибалок (умовно засуджений судом до 5 років позбавлення волі) Михайло Бойчук, очевидно, вирішив перейти у іншу площину своєї діяльності – почати наступ на буковинські незалежні ЗМІ, подавши судовий позов до інформаційного Інтернет- порталу БукІнфо.

Мета пана Бойчука і людей, які (можливо) за ним стоять далекоглядна та очевидна. І стосується вона не лише нашого видання: прикрити судовим рішенням рота у всіх публікаціях ЗМІ, які стосуються його персони, бо це нібито «ображає його честь і гідність».

Почали з нас, щоб паралельно звести рахунки безпосередньо з сайтом, який у квітні минулого року першим повідомив на всю Україну про жахливе минулорічне побиття рибалок на приватному ставку у Заставні за участю місцевого високопосадовця.

Ми розцінюємо цей позов до редактора БукІнфо, власного кореспондента УНІАН у Чернівцях Сергія Зарайського, як відновлення прямого і цинічного наступу на свободу слова на Буковині, який «зовсім випадково» співпав зі стартом парламентської виборчої кампанії в Україні.

Інакше ми не можемо розцінити позов саме так, оскільки публікація про стрілянину у Хрещатику, якою незадоволений позивач, була базована лише на ДВОХ офіційних (!) повідомленнях – прес-служб УМВСУ та обласного осередку партії «Батьківщина» від 22 червня цього року (http://bukinfo.com.ua/show/news?lid=26028), і яку 11 липня у поданому БукІнфо матеріалі Михайло Бойчук: \”Так і знайте: я буду судитися зі всіма, хто тероризує і не дає жити моїй родині…\” (http://bukinfo.com.ua/show/news?lid=26464), з повним без купюр відеозаписом прес-конференції у готелі «Черемош» особисто мав можливість спростувати пан Бойчук! Що і було зроблено.

Як бачимо, цього виявилося замало, бо, як ми писали, очевидно переслідується зовсім інша мета.

Оскільки інформація про постріли у Хрещатику була поширена далеко не лише порталом БукІнфо, пан Бойчук сподівається позитивним для себе судовим рішенням саме з нашим сайтом створити правовий прецедент: заборонити подібні публікації у всіх інших засобах масової інформації Буковини, а, можливо, й України. Виглядає абсурдно, але останнім часом ми вже звикаємо і не до такого…

Ми будемо захищатися і віримо у нашу перемогу в суді. Ми переконані, що це буде саме так, бо яким би не був суд, ми не віримо, що він захоче своїм негативним рішенням перетворитися на черговий ганебний прецедент проти свободи слова в Україні.

Отже, 30 липня о 14. год. 30 хв. у Першотравневому районному суді міста Чернівців відбудеться попереднє судове засідання за позовом М.Бойчука до Сергія Зарайського, Іллі Чухрія та Раїси Ільчук.

Далі буде…

Андрій ПОДІЛЬСЬКИЙ, БукІнфо (с)

peredplata