Депутати Чернівецької міської ради проінспектують зовнішню рекламу в місті

Днями в Чернівецькій міській раді відбулось чергове засідання комісії з питань розміщення реклами. Окрім членів комісії на засідання були запрошені власники зовнішніх рекламних площин, їм вперше за багато років запропонували стати співучасниками створення проекту, який безпосередньо стосується і їх роботи.

Мова йдеться про проект положення «Про розміщення реклами в місті Чернівці», який планується винести на розгляд сесії міської ради.

Депутати звернулись до голови комісії з проханням розділити робочу групу на три напрямки по основним магістралям міста, щоб провести ревізію рекламних площин з метою уточнення їх кількості та законності.

Також від депутатів прозвучала пропозиція зробити єдиний вигляд та колір для всіх бордів в місті.

Ще на засіданні йшлося про те, що опори та стовпи на основних магістральних вулицях міста не мають бути місцем для розміщення будь-якої реклами, виключення лише для символіки державних та місцевих свят.

Окрім того, чиновники та підприємці обговорили загальні проблеми пов’язані з зовнішньою рекламою в місті. Наразі власники рекламних площин звернули увагу присутніх на велику кількість несанкціонованої реклами, а саме на стовпах, на зупинках і навіть просто на стінах будинків. Адже це питання вимагає втручання і міської влади, і екологічної інспекції, і самих мешканців.

Також на засіданні прозвучала пропозиція резервного надходження коштів за рекламу до бюджету міста, а саме: оплата виносної реклами, так званих «спотикачів». Про це повідомив депутат, голова бюджетної комісії Ростислав Білик, – орієнтовно в нашому місті є біля 200 об’єктів виносної реклами, – каже Ростислав Романович, – якщо встановити плату 20 грн. на місяць за 1 такий об’єкт – це не буде обтяжливо для підприємців, але буде вагомо для бюджету» Також Ростислав Білик зазначив, що за рік від реклами до бюджету міста надійшло 3 млн. грн., а це кошти, які можуть вирішити проблеми асфальтування великої магістралі міста.

Наприкінці засідання були підведені підсумки та було вирішено зібратися в кінці цього тижня і, врахувавши пропозиції всіх учасників процесу, затвердити проект рішення.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради

peredplata