Буковинські видавництва запрошуються до участі в конкурсі \”Краща книга України\”

Як повідомив департамент інформаційної політики Держкомтелерадіо України, затверджено Положення про Всеукраїнський конкурс «Краща книга України», метою якого є визначення кращих вітчизняних книжкових видань за художнім рівнем та поліграфічним виконанням, популяризація сучасних технологій в їх оформленні, підвищення ролі книги в суспільстві. Згідно із Положенням, конкурс проводитиметься щорічно, а подані до 30 серпня на адресу Держкомтелерадіо України екземпляри видань розглядатимуться у номінаціях «Моя країна», «Життя славетних», «Світ дитинства», «Арт-книжка», «Проза», «Поезія» тощо.

Журі оцінюватиме зміст книги, рівень її редакційно-видавничої підготовки, оригінальність дизайнерського рішення, суспільну та професійну значущість видання тощо. Результати конкурсу будуть оголошуватися в рамках проведення Київської міжнародної книжкової виставки «Книжкові контракти». Видання, визнані «Кращою книгою України», представлятимуться на міжнародних виставках.

Книжкові видання на конкурс і матеріали до них із зазначенням «Всеукраїнський конкурс «Краща книга України» необхідно направити до 30 серпня на адресу Держкомтелерадіо України (01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2; контактний телефон – 278-82-27). Анотації до видань та довідки про авторів треба надсилати в електронному вигляді на адресу: kniga@comin.gov.ua. Детальніше із Положенням конкурсу «Краща книга України» можна ознайомитися у розділі «Виставки, конкурси, премії, фестивалі» на офіційному сайті Держкомтелерадіо. До участі в конкурсі запрошуються буковинські видавництва.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata