Для збереження врожаю в області працює 360 добровільних пожежних дружин

Уся зернозбиральна техніка, зернотоки, зерносклади та сіносклади області повністю забезпечені первинними засобами гасіння, вогнегасниками та іскрогасниками. Із працівниками сільськогосподарських підприємств, які беруть участь у збиранні урожаю, проведені інструктажі з питань пожежної безпеки.

Прес-служба ОДА, керівники сільгосппідприємств краю склали плани протипожежного захисту врожаю. В них, зокрема, зазначені місця скиртування грубих кормів, вказані прокоси, маршрути об’їзду, місця встановлення забороняючих, попереджувальних знаків та написів і пристосованої для гасіння пожеж техніки. Організовано цілодобову охорону хлібних масивів, скирт та зернотоків.

Загалом для забезпечення пожежної безпеки під час збирання врожаю на території Чернівецької області створено та функціонує 360 добровільних пожежних дружин та 16 добровільних пожежних команд чисельністю відповідно 1725 та 65 чоловік. Також в області діє 90 сільських протипожежних формувань, які готові у будь-який час доби до гасіння пожеж.

peredplata