Прокуратура обіцяє розібратися у справі з антифедоруківськими листівками

Прокуратура обіцяє розібратися у справі з антифедоруківськими листівкамиЯк повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, реагуючи на повідомлення в ЗМІ про неправомірне розповсюдження агітаційних листівок із зображенням М.Федорука та І.Ринжука як кандидатів у депутати Верховної Ради України із порушенням чинного законодавства, за даним фактом прокуратурою області дано доручення УМВС України в Чернівецькій області провести перевірку та прийняти рішення відповідно до ст.97 КПК України у визначений законодавством термін.

Нагадаємо, що вчора Чернівецьке представництво ГМ \”Опора\” розповсюдило повідомлення про те, що 6 серпня на території Калинівського ринку в місті Чернівці невідомі особи розповсюджували листівки, на яких Микола Федорук та Іван Ринжук зображені поряд, як два кандидати від Об’єднаної опозиції, але на різних виборчих округах. Листівки були оформлені в стилістиці агітаційних матеріалів Об’єднаної опозиції, містили логотип та слоган «Ми об’єднались заради України», але не містили жодної інформації щодо тиражу та замовника. Таке оформлення та неправдивий зміст листівки суперечить вимогам Закону «Про вибори народних депутатів України» щодо оформлення агітаційних матеріалів. Іншими словами проти кандидата Миколи Федорука застосували прийом «чорного піару».

Тим часом секретар міської ради Віталій Михайлішин стверджує, що ніякого відношення до листівок, які були розповсюджені на Калинівському ринку 6 серпня не має. А про такий факт та зміст листівки дізнався із інтернет-видань.

Про це Віталій Михайлішин повідомив сьогодні на прес-конференції.

peredplata