На Буковині на 35 тис. тонн зібрано збіжжя більше, ніж торік

Сьогодні, 13 серпня, на щотижневій понеділковій селекторній прес-конференції начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Олексюк інформував журналістів краю про хід жнивної кампанії в області. Він зазначив, що на Буковині завершено збирання ранніх зернових колосових та зернобобових культур і жнивна кампанія пройшла організовано, в оптимальні строки – з випередженням польових робіт на 20 робочих днів проти минулого року.

«Про позитивну тенденцію у розвитку сільського господарства краю свідчать результати збору ранніх зернових культур всіма категоріями господарств. Так, на полях загальною площею 70,3 тис. га намолочено 256 тис. тонн збіжжя, що на 35 тис. тонн більше минулорічного показника. Цього року середня врожайність по області становить 36 ц/га проти 32,6 ц/га у 2011 році, – зазначив Микола Олексюк. – Найбільш організовано провели жнива господарства Сокирянського, Новоселицького, Хотинського та Кельменецького районів». Найбільші валові збори зерна отримали у районах: Заставнівському – 43,9 тис. тонн, Кіцманському – 36,7 тис. тонн та Кельменецькому – 36,2 тис. тонн, а найвища врожайність зернових – від 36 ц/га до 40 ц/га – в господарствах Глибоцького, Новоселицького, Кіцманського, Хотинського, Кельменецького та Сокирянського районів.

Микола Олексюк наголосив, що сьогодні одне із важливих завдань сільгосптоваровиробників – проведення комплексу осінньо-польових робіт. «Першочергове завдання аграріїв області – забезпечити посів озимих культур під урожай наступного року. В цілому по області під посів озимих культур станом на сьогодні вже підготовлено 35 тис. га, що становить 60% загальної площі під озимину», – зазначив він.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata