Управління СБУ в Чернівецькій області нарешті відповіло «Часу»

Управління СБУ  в Чернівецькій області нарешті відповіло «Часу»  Ще наприкінці травня газета «Час» звернулась до управління СБУ в Чернівецькій області із запитом надати копію декларації начальника. Однак нам відмовили, вказавши, що такі дані є конфіденційною інформацією. Тоді ми звернулись зі скаргою до голови СБУ на те, що його підлеглі в регіоні не виконують законів України про інформацію, антикорупційного законодавства тощо. І от днями до нас надійшла відповідь. Щоправда, не від голови СБУ, а, знову ж таки, від управління СБУ в Чернівецькій області.

У відповіді за підписом того таки начальника, декларацію котрого ми вимагали, нас переконували, що затребувана нами інформація є все ж таки конфіденційною. І відмова у задоволенні запиту на інформацію нам була надана у відповідності до вимог чинного законодавства.
Та все ж нам надали часткову та неповну відповідь на наш інформаційний запит (після тривалої паперової переписки-скарг) щодо статків начальника управління СБУ в Чернівецькій області Ярослава Гавриша. Зокрема, у відповіді на нашу скаргу йдеться, що загальна суму сукупного доходу начальника управління в 2011 році склала 159 634 грн., у тому числі зарплата, інші виплати та винагороди, нараховані (виплачені) йому в сумі 159 132 грн. Дивідендів та відсотків пан Гавриш отримав на 502 гривні. З тих відомостей, які вказали у відповіді в УСБУ (бо ж затребуваної нами копії вони так і не надали) виходить, що у начальника УСБУ в Чернівецькій області у власності є лишень квартира площею 42,5 кв. м та гараж в 23 кв. м. І ще керівник відомства володіє двома автівками – «Опель» 1995 року випуску та «Хонда» 2009 року випуску.

Нагадаємо, що відповідь начальника УСБУ в Чернівецькій області є неповною. Окрім того, в ній не вказані механізми оскарження. Вкотре це відомство ігнорує інформаційні закони. Так само, як наразі це робить і управління МВС в Чернівецькій області. Ми вже надіс-лали скаргу міністру внутрішніх справ на неправомірні дії керів-ника та заступників обласної міліції щодо доступу до інформації. Про результати нашого звернення повідомимо згодом.
Дуже прикро, що порушують наші права на інформацію саме ті установи, які повинні були б їх захищати.
Надія ВІРНА

peredplata