Влада стверджує, що на Буковині вдвічі зменшилася кількість випадків незаконного видобування гравію

Упродовж 8 місяців нинішнього року інспекцією за результатами перевірок спеціальних робочих груп з представників екоінспекції, Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів, регіонального управління Міністерства внутрішніх справ та Державної податкової служби України в Чернівецькій області за незаконне видобування гравійно-піщаної суміші до адміністративної відповідальності притягнуто 110 осіб, що у два рази менше, ніж в аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє прес-служба ОДА. Кажуть, це також пов\’язано з тим, що внесено зміни до чинного законодавства, якими суттєво збільшено розмір штрафних санкцій за відповідне правопорушення. Так, якщо раніше за порушення права державної власності на надра при самовільному видобуванні гравію та піску на землях водного фонду річок області розмір штрафу для порушника становив 68-102 грн. та 170-238 грн. для посадових осіб підприємств, то з липня ц.р. вже застосовуються більш жорсткі штрафні санкції, зокрема, для фізичних осіб − від 170 до 510 грн., для посадових осіб − від 510 до 1700 грн.

Також захисники екології звертаються до громадян в разі виявлення відповідних порушень повідомляти про них Державну екологічну інспекцію у Чернівецькій області на «гарячу» телефонну лінію за номерами: 55 90 92 та 095 45 777 88

peredplata