Буковинці можуть дізнатися про підключення телетюнерів, зателефонувавши за номером \”гарячої\” телефонної лінії

З метою інформування населення про спосіб підключення та налаштування засобів приймання сигналів цифрового телерадіомовлення стандарту DVB-T2 (телетюнерів) при Держкомтелерадіо України відновлено роботу відповідного консультаційного центру та впроваджено «гарячу» телефонну лінію за номером: (044) 239-61-09. Про це повідомляє Державний комітет телебачення та радіомовлення України.

«Гаряча» телефонна лінія працює з понеділка по четвер: з 9-ої до 18-ої години, у п\’ятницю – з 9-ої до 16.45. Консультування громадян щодо підключення телетюнерів здійснюється також і через електронну пошту.

Зокрема, на сайті Держкомтелерадіо України за адресою: http://comin.kmu.gov.ua/control/publish/article/main?art_id=88483&cat_id… функціонує рубрика «Запитай Голову Комітету», за допомогою якої кожен може поставити запитання, у тому числі щодо підлюклечення телетюнера, безпосередньо голові Держкомтелерадіо. Відповіді керівника відомства оприлюднюються на офіційному веб-ресурсі Держкомтелерадіо України та на офіційних сторінках Комітету у соціальних мережах Facebook і «Вконтакте» за адресами: http://www.facebook.com/pages/318456781557306 та http://vk.com/derzkomteleradio.

Як інформує Головне управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації, Чернівецька область станом на 4 вересня вже отримала 8 тис. 332 телетюнери відповідно до списків осіб, надісланих обласною державною адміністрацією до Державного комітету телебачення та радіомовлення України, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 21.03.2012 року №245 «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення», які подали заяви на пільгове забезпечення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення. Загалом від регіону визначеними постановою категоріями громадян подано 17 тис. 675 відповідних заяв. 8 тис. 166 буковинців телетюнери уже отримали. Доставка телетюнерів здійснюється через відділення Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта».

Підключити тюнер та активувати відповідні налаштування для перегляду телеканалів можна самостійно без допомоги технічних спеціалістів. З інструкцією з підключення телетюнера можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо України: http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=93381&cat_id=9….

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata