На Буковині планують збудувати 9 фруктосховищ, 3 картоплесховища та овочесховище

З метою повного забезпечення зберігання овочів та фруктів планується будівництво 9 фруктосховищ з регульованим газовим середовищем ємністю 24,2 тис.тонн, 3 картоплесховища ємністю 16,1 тис.тонн та овочесховище ємністю 5,5 тис.тонн. Про це повідомив сьогодні начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Олексюк під час засідання регіонального комітету з економічних реформ.

За його словами, для зберігання сільськогосподарської продукції в області є 24 фруктосховища загальною ємністю 26 тис.тонн, з яких 12 – з регульованим газовим середовищем ємністю 15,3 тис.тонн, у тому числі 1 фруктосховище з регульованим газовим середовищем ємністю 2,5 тис.тонн було здано в експлуатацію в поточному році, а також 9 овочесховищ на 3,2 тис.тонн, 9 картоплесховищ ємністю 3,9 тис.тонн, 111 зерноскладів на 371,2 тис.тонн.
Микола Олексюк додав, що з початку цього року в області проведено 748 ярмарково-виставкових заходів з продажу широкого асортименту сільськогосподарської продукції, на яких реалізовано 2425 тонн продукції сільського господарства на 25 млн 210 тис.грн. «Реалізація сільськогосподарської продукції здійснюється в основному на дрібнооптових ринках сільськогосподарської продукції, яких в області функціонує 51, з них два – «Дари Буковини» та «Верхній» – діють як оптові», – відзначив посадовець.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata