На Буковині за абрикосове повидло з яблук підприємець отримав 17 тис. грн. штрафу

Адміністративною колегією Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафовано фізичну особу – підприємця Гуменного В.М. (Хмельницька область) на 17 тис. грн. за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення оманливої інформації.

Як встановлено територіальним відділенням, в період лютий-серпень 2012 року в роздрібних мережах області реалізовувалось абрикосове повидло, виробником якого є ФОП Гуменний В.М. На етикетках цього повидла поширювалась інформація, а саме: напис «ПОВИДЛО АБРИКОСОВЕ ВИЩОГО ГАТУНКУ» на фоні зображення свіжих абрикосів.

Водночас, проведеним розслідуванням виявлено, що до складу зазначеного продукту крім абрикосів входить яблучне пюре. Зокрема, масова частка абрикосів в продукті складає лише 5,7 %, а яблучного пюре – 51,3 %.

Таким чином, розміщення ФОП Гуменним В.М. на етикетках продукції власного виробництва напису «ПОВИДЛО АБРИКОСОВЕ ВИЩОГО ГАТУНКУ» на фоні зображення свіжих абрикосів вводить в оману споживачів та впливає на їх наміри щодо придбання аналогічної продукції інших виробників.

ФОП Гуменного В.М. зобов’язано припинити порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції та сплатити штраф до державного бюджету.

Про це повідомляє Чернівецьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

peredplata