В Чернівцях пройшов Пивний фестиваль

В Чернівцях пройшов Пивний фестивальПершого дня ІІ ПИВФЕСТу, організованого у Чернівцях пивоварнею «Наше пиво», серед головних героїв були буковинські учасники Олімпійських ігор, нові рекордсмени Книги рекордів Буковини та переможці турніру з армспорту.

ПИВФЕСТ-2012 у суботу, 15.09.12, урочисто відкрили секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин та депутат міської ради Валерій Чинуш, який є ініціатором і головним організатором свята. У церемонії відкриття взяли участь і буковинські олімпійці – учасник трьох Олімпіад, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Гешко, перший серед буковинців учасник Олімпійських ігор на дистанції 10000 м Микола Лабовський та півфіналістка Олімпіади-2012 і срібна призерка Чемпіонату світу на дистанції 800 м Наталія Лупу. Ще одна представниця спортклубу «Гешко» лучниця Лідія Січенікова була відсутня з поважної причини – в цей час вихованка Олега Осипенка стріляла у фіналі міжнародних загань «Золота осінь» (і, до слова, перемогла і в міксі з Андрієм Дороховим, і в командному виді програми з Тетяною Дороховою та Іриною Семеновою). Присутнім олімпійцям-2012 Валерій Чинуш та Віталій Михайлішин вручили премії за участь в Олімпіаді.

Загалом, програма першого дня ПИВФЕСТу була доволі «спортивною». Спершу буковинці атакували рекорд України з швидкісного випивання 1 л пива (11,20 сек.). Переможець конкурсу Георгій Тирон (15.04.1969 р.н.) випив літр пива за 14,34 сек. і увійшов з цим результатом до Книги рекордів Буковини (першим офіційним рекордсменом у цій номінації був… чемпіон світу і рекордсмен України з бігу на 100 км Сергій Яненко, який свого часу випив 1 літр пива за 17,08 сек.).

Під час спроби дотягнутися до рекорду України з випивання 0,5 л пива найшвидшим виявився гравець хокейної команди «Чернівецькі пінгвіни» Петро Головатий – 4,74 сек. Таким чином, він покращив попередній офіційний рекорд майстра спорту з боротьби дзюдо Юрія Нагорняка (5,25 сек.). Як ми вже повідомляли, під час колективного перегляду фіналу Чемпіонату світу Іспанія – Голландія 11 липня 2010 р. у барі «Наше пиво»переможець конкурсу із швидкісного випивання пива випив півлітровий бокал пива за 4,41 сек. Але тоді не були витримані всі обов’язкові умови для встановлення офіційного рекорду, тому в Книзі рекордів Буковини тепер фігуруватиме саме результат Петра Головатого. До слова, спортсмени, які б’ють «пивні рекорди», зазначили, що дозволяють собі пива не так часто, але коли йдеться про можливість встановити рекорд, «вмикається» спортивний інтерес.

З подачі ведучих свята відбувся і конкурс з випивання бокалу (0,5 л) пива через трубочку. Це не було спробою встановити рекорд Буковини. Переможець Андрій Зелінка (30.07.1981 р.н.) випив 0,5 л пива через трубочку за 16,27 сек.

Третє рекордне дійство було «приречена» увінчатися записом до Книги рекордів Буковини, оскільки учасники виконували незвичну праву, в якій досі рекорди не фіксувалися: місцевим богатирям запропонували на зігнутій руці (кут – не менше 60°) втримати на час бочку з пивом вагою 63 кг, прив’язану 2 лямками (не ширше 4 см кожна, фіксувалися посередині ліктьової кістки). Цю рекордну вправу зініціювали обласний центр «Спорт для всіх» та обласна федерація армспорту, президент якої Маріус Байка теж спробував стати рекордсменом.

Першим вправу виконав Андрій Чувік, який втримав бочку протягом 1 хв. 20,5 сек. Але лямки перебували надто близько до ліктя, тому результат зараховано не було. Наступним лідером став екс-каратист Сергій Клюсик – 37,30 сек. Його результат перевершив лише Маріус Байка – 39,69 сек. Тоді Сергій Клюсик попросив організаторів дати йому шанс покращити цей результат… лівою рукою. І втримав бочку на лівій руці протягом 46,75 сек.

Маріус Байка, попри те, що був застуженим, вирішив теж спробувати сили своєї лівої руки. І ціною неймовірних вольових зусиль ледь не повернув собі рекорд, але все-таки трохи не дотягнув, опустивши бочку на сцену через 44,23 сек.

Отже, до Книги рекордів Буковини увійшов Сергій Клюсик, який втримав бочку вагою 63 кг на лівій руці протягом 46,75 сек.

Чималий вболівальниць кий інтерес викликав і турнір з армспорту, який вдруге проводиться в рамках ПИВФЕСТу обласною федерацією армспорту та обласним центром «Спорт для всіх».

Учасники змагалися у трьох номінаціях: чоловіки вагою до 80 кг, понад 80 кг і абсолютна категорія.

У категорії до 80 кг. Призову трійку утворили Михайло Ступницький, В’ячеслав Коваленко та Роман Попович, який у «бронзовому» двобої виграв у Родіона Криська. У категорії понад 80 кг у фіналі Сергій Клюсик переміг Михайла Фреяка, а у матчі за 3 місце Андрій Лактін здолав Володимира Дудку.

Надзвичайно драматичною та інтригуючою виявилася боротьба в абсолютній категорії, в якій до фіналу несподівано пробився бронзовий призер «найлегшої» категорії Роман Попович. У вирішальному двобої він поступився Михайлові Фреяку, але став одним з улюбленців публіки. У матчі за 3 місце В’ячеслав Коваленко здолав Сергія Клюсика, який зазнав ушкодження.

Цікаво, що Михайло Фреяк виграв турнір з армспорту «ПИВФЕСТ» і минулого року.

Судив змагання, як і торік, Маріус Байка.

Вже після завершення офіційних змагань розпочалися неофіційні поєдинки, в яких найбільше перемог до свого активу записали сільській голова Іванківців Кіцманського району Олексій Добровольський (минулорічний фіналіст) та директор готелю «Буковина» Юрій Коваль. Юрій Васильович зізнався, що має намір походити на тренування до першого в регіоні спеціалізованого залу армспорту («Атлант») на Парковому проїзді у Чернівцях, де тренування веде якраз Маріс Байка.

Першого дня ПИВФЕСТу гості свята мали можливість взяти участь також у багатьох веселих конкурсах, розіграші призів (в т.ч. путівки на відпочинок у Болгарії), а також насолодитися виступом зіркового дуету «Писанка», частини чернівецької команди проекту «Майданс» і, звісно, завжди дотепними імпрезами від ведучих з команди КВН «Торнадо-Люкс». А завершився перший день ПИВФЕСТу-2012 святковим салютом та виступом іванівських музик, які своїми запальними піснями «витягнули» до танців майже всіх присутніх.

Зазначимо також, що програму ПИВФЕСТу організаційно супроводжувала Агенція святкових церемоній «ШИК».

Джерело та світлина sportbuk.com

peredplata