У Хотинському територіальному центрі соціального обслуговування допомагають людям поважного віку

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв відвідав Хотинський територіальний центр соціального обслуговування. Він привітав одиноких краян з Міжнародним днем людей похилого віку і Днем ветерана та поспілкувався з колективом соціальних працівників.

Михайло Папієв відзначив відмінні побутові умови та належний догляд за літніми людьми. Керівник крайової виконавчої влади подякував працівникам пансіонату за ту роботу, яку вони роблять за велінням серця – доглядають самотніх земляків. «Ми завжди піклуватимемося про людей, які перебувають в цьому закладі та про персонал, який відданий своїй справі», – сказав Михайло Папієв.
Як відзначив директор центру Іван Павлюк, у відділені соціальної допомоги вдома перебуває 570 одиноких людей поважного віку, яких обслуговують 64 соціальних працівники. Серед них – 57 інвалідів, 198 учасників війни і 5 – інвалідів війни, 6 – учасників бойових дій, 16 осіб з сімей загиблих. Тут вони отримують безкоштовні послуги масажиста, перукаря, швачки, лікаря-терапевта і медсестри, медичної сестри з лікувальної фізкультури, майстра з ремонту побутової техніки, робітника з ремонту приміщень. Всього таких послуг надано 8 тис. 955 буковинцям похилого віку, у тому числі 1 тис. 474 – ветеранам війни та праці. Він додав, що відділенням організації надання адресної та натуральної допомоги територіального центру надано послуги 3 тис. 723 особам – повідомляє прес-служба ОДА.

Довідка. Другий рік в районі працює «соціальне таксі», яке надає послуги з перевезення інвалідів першої групи та громадян, які перебувають на обслуговуванні в територіальному центрі. З початку року за сприяння підприємств, установ, організацій та інших комерційних структур по району зібрано та надано допомоги на загальну суму 927,5 тис. гривень. За перше півріччя цього року сільськими радами, учнівськими колективами, релігійними конфесіями були організовані благодійні обіди для 1 тис. 253 малозахищених громадян на суму 61 тис. грн.

peredplata