Як правильно вибрати рідкокристалічний телевізор хорошої якості?

 Як правильно вибрати рідкокристалічний телевізор хорошої якості?Перш ніж купить жк телевизор, кожен хоче бути впевненим, що вибирає найкращий і якісний прилад. Багато людей, які хочуть купити телевізор, намагаються придбати привабливого вигляду модель, яка б максимально відповідала уявленням про хорошу якість.

Що чекає покупець від телевізора в першу чергу? Звичайно гарне зображення, якісний чистий звук, комутаційні можливості, відповідні розміри. Кожен покупець робить вибір за зовнішнім виглядом і це правильно.

Якщо РК купується для великої кімнати, то покупець намагається вибрати телевізор з великим екраном, для маленьких приміщень, таких як кухня, спальня – підійдуть РК невеликих розмірів.

Якість телевізора

Як правильно вибрати РК телевізор з великим розміром, і щоб відео було гарної якості? Якість зображення багато в чому залежить від роздільної здатності дисплея, тому чим більша роздільна здатність, тим більшою повинна бути діагональ екрану. При такому співвідношенні перегляд РК буде однаково якісним з будь-якої відстані.

Якщо при невисокій роздільній здатності буде використовуватися великий екран, то якість зображення буде помітно падати.

Відмінність плазмового телевізора від жк

Якість зображення. Багато покупців дуже часто не розуміють, чим відрізняються жк телевізори від плазми. Єдиною важливою відмінністю між плазмою і жк – це різниця в зображенні. У рідкокристалічних зображення більш м’яке, ніж у плазми. Плазма дає дуже яскраве і чітке зображення.

Енергоспоживання. Рідкокристалічний телевізор суттєво відрізняється від плазми своїм енергоспоживанням. РК є більш економічними. Великий плюс роботи таких моделей – тиха робота. За рахунок того, що у РК система охолодження пасивна, вони абсолютно не видають ніяких сторонніх шумів.

Вага. Також перевагою РК є їх легка конструкція. Легка вага дозволяє монтувати РК телевізори в стінках на будь-якій висоті, розташовувати на полицях або нішах. У плазми навпаки – велика вага, вентилятори системи охолодження, які через кілька годин роботи починають видавати характерний звук. Також незручністю плазми є її тепло-відділення та велике енергоспоживання.

Зверніть увагу і на звук

Обов’язкове увагу потрібно звертати на систему звуку в телевізорі. У рідкокристалічних акустика повинна бути двосмуговою – в кожному каналі два динаміки.

Для того, щоб перевірити якість звуку, необхідно зробити гучність приблизно на три чверті і на відстані 1.2-2 метра – відстань частіше вибирається такою, якою вона буде в приміщенні, для якого купується телевізор.

Якісний звук не повинен супроводжуватися хрипінням динаміків і деренчанням корпусу. Крім такої не складної процедури, необхідно ще знати, які системи звуку підтримуються апаратом. Для того, щоб телевізор відповідав всім необхідним вимогам, в технічному описі повинні бути присутні такі системи звуку, як Virtual Dolby Surround, VSS, Virtual 3D Surround, 3D-Phonic, Spatializer, MPEG-2 Audio, Dolby Stereo та інші.

У будь-якому випадку всі необхідні системи повинні бути перераховані в паспорті, при необхідності можна запитати у продавця-консультанта. Незалежно від того, які системи будуть присутні в обраній моделі, просте стереозвучання повинне бути присутнім у всіх телевізорах.

Перевіримо і яскравість

Дуже важливим моментом при правильному виборі моделі є яскравість передавального зображення. Самим легким варіантом перевірки яскравості на РК телевізорі являється перегляд налаштувань на мінімумі і максимумі.

Для перевірки необхідно включити трансляцію з нормальною освітленістю.

Якщо РК, який ви намагаєтеся купити, показує художній фільм або іншу програму, попросіть консультанта перемкнути на новини – це буде ідеальним варіантом для перевірки яскравості апарату.

Перемикайте на мінімум і максимум – в будь-якому варіанті має бути освітлення або потемніння картинки помітне для очей. Самостійно перемикаючи яскравість, кожен покупець в змозі оцінити весь діапазон налаштувань.

Підводимо підсумок

Таким чином, в принципі зовсім не складно вибрати хороший і якісний телевізор. Для того, щоб куплений РК телевізор служив довго, необхідно виділити деякий час при його покупці. Не потрібно сліпо довіряти продавцям – вони роблять свою роботу і їх метою є продати товар будь-якої якості.

Отже, обов’язково правильно перевірити якість звуку на відстані – те, при якому буде використовуватися апарат, яскравість зображення – на мінімумі і максимумі і наявність необхідних входів для використання додаткової техніки.

Не забуваємо про додаткові характеристики, які обов’язково мають бути прописані в паспорті документа. Бажаємо Вам приємного перегляду.

peredplata