Упродовж дев’яти місяців буковинські митники поповнили державний бюджет на понад 1 млрд. гривень

Як повідомляє відділ взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату обласної державної адміністрації, упродовж січня – вересня обласна митниця до державного бюджету перерахувала 1 мільярд 161 мільйон гривень, що на 241 млн. гривень або 26,2% більше, ніж упродовж відповідного періоду минулого року.

Про це поінформував журналістів місцевих засобів масової інформації під час прес-конференції, присвяченої результатам роботи обласної митниці за дев’ять місяців цього року та перспективам розвитку, її керівник Юрій Черниш. За його словами, у зоні діяльності Чернівецької обласної митниці перебуває на обліку понад 1 тис. учасників – суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, з яких з початку року зовнішньоекономічну діяльність здійснювали 693 суб’єкта.

Загальний зовнішньоторговельний баланс експортно-імпортних операцій області з початку року складає 561 млн. дол. США, з них експорт складає 133,5 млн. дол. США, імпорт – 427,5 млн. дол. США. Найбільшу питому вагу у загальному товарообігу імпорту становлять: нафтопродукти, костюми, сукні, спідниці для жінок або дівчат, моторні транспортні засоби для перевезення вантажів, засоби для догляду за волоссям, теніски, майки трикотажні. Основу експорту товарів складають: лісоматеріали, олія соняшникова, обладнання промислове, лабораторне, костюми, комбінезони, шорти для чоловіків або хлопців. Основні країни – торгівельні партнери – Польща, Росія, Румунія, Німеччина, Білорусь, відзначив керівник обласної митниці.

«Крім того, за дев’ять місяців цього року митницею виявлено та припинено 1 тис. 897 порушень митного законодавства на суму понад 12 млн. гривень. Крім того, припинено незаконне переміщення тютюнового товару у 918 випадках, вилучено 396 тис. пачок сигарет на суму 2 млн. 524 тисячі гривень. Порушено 5 кримінальних справ, з яких 3 – за фактами контрабанди наркотичних речовин, 2 – культурних та історичних цінностей», – повідомив під час прес-конференції заступник начальника обласної митниці Дмитро Демчик.

Під час прес-конференції журналістів інформували про переваги електронного декларування, впровадження її на практиці, розбудову українсько-румунського кордону, найцікавіші випадки затримання культурних та історичних цінностей і найголовніше – про стратегію розвитку відомства на 2013 рік, що спрямована на реалізацію концепції «Чистий бізнес – чесні податки».

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata