У Чернівецькій області розпочався Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

7 листопада у Чернівецькій області розпочався Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності, який триватиме до 14 листопада. Його проводять Департамент освіти та науки Чернівецької обласної державної адміністрації, Територіальне управлінням МНС України, Управління Держтехногенбезпеки у Чернівецькій області та обласна організація Добровільного пожежного товариства. Метою проведення Тижня знань є запобігання загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій, навчання правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення. У рамках Тижня знань відбуватимуться роз’яснювальні бесіди із дітьми та батьками, проводитимуться показові виступи за участі працівників ТУ МНС України у Чернівецькій області. На цих зустрічах дітям розповідатимуть як правильно поводитися у різних надзвичайних подіях, як надати першу допомогу людині у разі травмування. Також організовуватимуться екскурсії школярів до музею пожежно-рятувальної справи, який діє при Територіальному управлінні МНС України у Чернівецькій області.

Під час усіх зустрічей співробітники ТУ МНС та Управління Держтехногенбезпеки у Чернівецькій області значну увагу приділяють навчання школярів правилам пожежної безпеки. Знання та дотримання цих правил допоможуть запобігти виникненню біди. На жаль, з початку року у Чернівецькій області на пожежах вже загинуло 4 дитини.

За статистикою, нещасні випадки з дітьми найчастіше трапляються тоді, коли поруч немає дорослих. Тому Територіальне управління МНС України та управління Держтехногенбезпеки у Чернівецькій області звертаються до батьків: не залишайте дітей без нагляду! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Виховуючи у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводжені з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Виділіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Пам’ятайте, ці хвилини вимірюватимуться ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди – потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Про це повідомляє пррес-служба ТУ МНС у Чернівецькій області.

peredplata