У гімназії №1 проведено дезінфекційні заходи

У гімназії №1 проведено дезінфекційні заходиУ 19 учнів 1-ї гімназії було виявлено гостру кишкову інфекцію, одного хворого госпіталізовано до інфекційного відділення обласної дитячої клінічної лікарні, інші – перебувають на амбулаторному лікуванні. З метою встановлення причини та обставин виникнення випадків інфекції триває епідеміологічне розслідування, в ході якого вже з’ясовано, що у період з 22 по 25 жовтня клінічні прояви гострого кишкового захворювання мали місце в одного з працівників харчоблоку навчального закладу, але цей працівник не інформував керівництво про це захворювання.

Також було з’ясовано, що захворювання дітей обумовлені інфікуванням столових предметів носієм збудника. На сьогодні функціонування харчоблоку тимчасово припинено і проведено заключні дезінфекційні заходи. Щоденні медичні обстеження продовжуються фахівцями міської дитячої поліклініки.

Упродовж 9-11 листопада 2012 року організовано позапланові перевірки навчальних закладів, в яких харчування організується підприємством МКП “Харчування шкіл в м. Чернівці”.

На сьогодні перевірки проводяться у 6 навчальних закладах. Всього перевірено 15 навчальних закладів, у яких відібрано 140 санітарних змивів, 48 проб продуктів харчування, 87 зразків добових проб, 14 проб водопровідної води, 1 пробу – з локального водопроводу.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

Світлина home-secret.ru

peredplata