Буковина отримає майже 11 млн. гривень на протипаводковий захист

У рамках транскордонного проекту відповідно до операційної програми «Румунія – Україна – Молдова» область отримає майже 11 млн. гривень на створення інформаційної системи оповіщення населення про рівень води під час повеней. Основною метою проекту є визначення зон затоплення паводками, проведення протипаводкових робіт та підвищення ефективності системи оповіщення населення.

Про це повідомив 26 листопада під час традиційної понеділкової селекторної прес-конференції заступник начальника Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів Валерій Боровець.

За його словами, впровадження цієї програми дасть змогу облаштувати в області 25 пунктів спостереження, що дозволить поліпшити протипаводковий захист на прикордонних територіях. Підписати Угоду планують 15 грудня. Серед позитивних результатів роботи управління Валерій Боровець назвав відновлення дамби на річці Черемош біля села Слобода-Банилів Вижницького району на суму майже 751 тис. гривень та влаштування прокопу на річці Сірет у селі Комарівці Сторожинецього району на суму понад 294 тис. гривень. Крім того, тривають роботи у селі Йорданешти на річці Сірет Глибоцького та селі Довгопілля на річці Білий Черемош Путильського районів. Найближчим часом розпочнуться роботи й у селі Тарасівці.

Як відзначив посадовець, з наступного року працюватиме нова загальнодержавна цільова програма розвитку водного господарства, складовою якої є комплексний протипаводковий захист у басейнах річок Дністер, Прут та Сірет. До переліку заходів програми будуть включені всі потенційно-небезпечні протипаводкові об’єкти та ділянки русел річок області. Фінансування протипаводкових заходів у наступному році буде збільшено. Так, якщо цьогоріч область отримала 4,6 млн. гривень на зазначені цілі, то вже в наступному році Чернівецькій області планується виділити 16 млн. гривень.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata