На Буковині відбулось перше засідання Ради філантропів

30 листопада в обласній державній адміністрації відбулося перше засідання Ради філантропів, до складу якої увійшли представники крайової влади, бізнесу та громадськості. Основне завдання новоствореної ради – забезпечити прийняття важливих рішень на користь здійснення благодійних проектів на Буковині та розвитку філантропії у краї.

Організатор проекту – обласна благодійна організація «Майбутнє України», що була обрана для реалізації проекту «Розвиток місцевої філантропії через взаємодію влади, бізнесу та громадськості у створенні та втіленні важливих благодійних проектів на місцях – «Три кити філантропії».

Під час заходу представників Ради філантропів ознайомлено із зарубіжним досвідом благодійної діяльності. Відтак головний координатор благодійних проектів в області Марта Левченко поінформувала про благодійні заходи, що успішно реалізовуються в області. Серед них – щомісячний благодійний проект «Іменини Буковини», «Закохана Буковина», «Буковинська мрія», «Спорт для тебе», «Мистецтво для майбутнього».

«Всі ці проекти втілюються в області завдяки тісній співпраці крайової влади, бізнесу та громадськості. Тому, маємо надію, що новостворена Рада філантропів дозволить в області активізувати цю співпрацю та успішно проводити як уже традиційні, так і нові благодійні заходи з метою покращення життя найбільш незахищених буковинців», – наголосила Марта Левченко.

Серед проектів, до яких може долучитися кожен краянин, – благодійна вистава «Чернівці», що відбудеться 2 грудня о 18-ій годині в обласній філармонії. Зібрані кошти будуть використані на лікування 24-річної Вікторії Шубкіної, у якої лікарі встановили страшний діагноз – пухлина головного мозку.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata