На Буковині на протипаводковий захист передбачено 23,7 млн. грн.

Як повідомляє начальник Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів Ян Дзюба, у проекті державного бюджету на 2013 рік Державному агентству водних ресурсів України за бюджетною програмою «Захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь» по спеціальному фонду передбачено 87,9 млн. грн.

Відповідальним виконавцем цієї програми є Держводагентство, і передбачені бюджетом кошти використовуються згідно з напрямками Комплексної програми захисту сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод на період до 2010 року та прогноз до 2020 року, Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р.Тиса у Закарпатській області на 2006-2015 роки, а також Державної цільової програми комплексного протипаводкого захисту в басейнах річок Дністра, Пруту та Сірету.

Чернівецька облдержадміністрація та Дністровсько-Прутське басейнове управління водних ресурсів, як зазначив Ян Дзюба, подали Держводагентству України свої пропозиції під час формування бюджетної програми на 2013 рік щодо протипаводкового захисту регіону на загальну суму 23,7 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata