P 30 листопада по 6 грудня ситуація з гострих респіраторних вірусних інфекцій на Буковині неепідемічна

Як інформує обласна державна санітарно-епідеміологічна служба, за результатами моніторингу з 30 листопадапо 6грудняситуація з гострих респіраторних вірусних інфекцій на території області неепідемічна і нижча епідемічного порогу на 43,8%. Порівняно з попереднім тижнем в області захворюваність зросла на 6,2% – зареєстровано 3 тис.185випадків гострих респіраторних вірусних захворювань, з яких 1тис.947випадків серед дітей до 18 років.

За період з 28 жовтня по 6грудня, за даними оперативного моніторингу, за медичною допомогою звернулося 27тис. 67буковинців,або 3% жителів області, з яких чисельність дітей до 18 років складає 16тис. 404особи. Госпіталізовано 920хворих, з яких 643- діти до 18 років. Випадків захворювання на грип не зареєстровано.

Вірусологічною лабораторією продовжується лабораторний моніторинг за циркуляцією респіраторних вірусів. За результатами обстеження методом люмінесцентної мікроскопії підтверджено циркуляцію респіраторно-синцитіального вірусу та вірусів парагрипу 2 типу. Також в області проводиться робота звакцинації населення проти грипу з груп епідемічного та медичного ризику.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata