12 грудня відбудеться фестиваль кулінарного мистецтва «Буковинська гостинність»

12 грудня 2012 року об 11 год. у приміщенні розважального комплексу «Панорама–Чернівці» (вул. Хотинська, 43) проходитиме ХІ Фестиваль кулінарного мистецтва «Буковинська гостинність – 2012».

У програмі заходу: конкурс кухарів (юніори, дорослі) у номінації «Краща бенкетна холодна страва», конкурс кондитерів (юніори, дорослі) у номінації «Кращий кондитерський виріб» (вільна тема), конкурс офіціантів (юніори, дорослі) «Кращий Новорічний стіл» (на 4 персони), конкурс з карвінгу «Краща композиція з овочів та фруктів».

Також планується провести конкурс «Мистецтво ліплення вареників» серед учасників та гостей Фестивалю.

У Фестивалі беруть участь представники:

– ресторанного господарства: ресторан «Вернісаж», кафе «Молінон», кафе «Бар-2000», ресторан «Клеопатра», бар «Фондю», ресторан «Буковинська зірка», ресторан «Брістоль».

– представники кондитерських цехів: ПП Чоботар, ПП Піпінашвілі.

– профільних учбових закладів міста, зокрема: Чернівецького торгівельно-економічний інститут Київського Національного торгівельно-економічного університету; Чернівецького державного комерційного технікуму, Чернівецького коперативного економіко-правового коледжу.

Приємно візначити активність у конкурсах спеціалізованих навчальних закладів, які представили 25 учасників-юніорів для участі у Фестивалі.
Усього на участь у Фестивалі надійшло 39 заявок.

Для нагородження переможців конкурсів затверджується перше, друге і третє місця в кожній номінації для юніорів та дорослих. Переможці нагороджуються медалями: золото, срібло та бронза, дипломами та призами від спонсорів. Також, нагороджуватимуться учасники 2 статуетками «За професіоналізм» та «Глядацькі симпатії». Учасники представники яких набрали найбільшу кількість медалей отримають кубки Фестивалю.

З метою ознайомлення з досягненнями провідних фахівців у галузі ресторанного господарства, підвищення професійної майстерності кухарів, кондитерів, офіціантів та розвитку кулінарного мистецтва, підвищення культури обслуговування населення, відродження давніх традицій української кухні та її популяризації щороку в м. Чернівцях проводиться Фестиваль кулінарного мистецтва.

Організатори фестивалю: департамент економіки Чернівецької міської ради та Чернівецький обласний осередок Асоціації кулінарів України.

Про це повідомляється на сайті Чернівецької міської ради.

peredplata