На Буковині проживає понад 20 тисяч буковинців, яких торкнулась чорнобильська біда

На території краю проживає понад 20 тисяч буковинців, яких торкнулась чорнобильська біда.

Як повідомляє прес-служба ОДА, на Буковині за усіма програмами соціального захисту чорнобильців заборгованості з виплат не існує. Так, для виплати компенсацій та допомог постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи на виконання Закону України \”Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи\” у 2012 році для області передбачені видатки в сумі майже 13 мільйонів гривень.

На виконання бюджетної програми „Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” для Чернівецької області передбачені асигнування в сумі понад 1 млн. грн. профінансовані стовідсотково. Також цьогоріч чорнобильці краю отримали 1152 путівки на оздоровлення загальною вартістю понад 4 млн. грн. За рахунок коштів обласної комплексної програми „Турбота” матеріальну допомогу отримали 152 малозабезпечені сім’ї чорнобильців.

Окрім цього, голова облдержадміністрації повідомив, що за результатами проведених обстежень рішеннями районних (міських) комісій з питань надання матеріальної допомоги при виконкомах міських, районних рад виділено матеріальну допомогу 237 учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та постраждалим на загальну суму 22,6 тис. грн.

peredplata