На Буковині вже півроку працює близько 300 фахівців із соціальної роботи

На виконання нових соціальних ініціатив Президента України, якими передбачено здійснення модернізації соціальних служб для повного охоплення увагою держави найуразливіших верств населення, Чернівецькій області у травні 2012 року виділено додаткову дотацію місцевим бюджетам для введення 286 посад фахівців із соціальної роботи.

Упродовж липня-вересня 2012 року центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено набір фахівців із соціальної роботи і проведено їх навчання, зокрема, з питань виявлення, оцінки потреб, надання соціальних послуг та здійснення соціального супроводу сімей та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Про це інформує обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

За час роботи соціальними послугами фахівців охоплено 8 тис. 32 сім’ї та виявлено 1 тис. 279 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Завдяки роботі фахівців із соціальної роботи 143 сім’ям надано допомогу в оформленні документів для отримання соціальної допомоги, 5 дітей-сиріт отримали одноразову допомогу, 183 сім’ї – гуманітарну допомогу. Також за сприяння спеціалістів з соціальної роботи направлено на лікування 47 осіб, повернуто або влаштовано на навчання 64 дитини, забезпечено 34 школярів навчальним приладдям, 15 інвалідів залучено до реабілітаційних програм, покращено взаємостосунки в 52 сім’ях, надано допомогу в покращенні житлово-побутових умов й проведенні ремонтних робіт та залучено спонсорських коштів для 32 сімей.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata