На території ліцею в Чернівцях незаконно зрубали рідкісну ялинку

На території ліцею в Чернівцях незаконно зрубали рідкісну ялинкуНа території комунальної обласної установи «Загальноосвітня школа-інтернат «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей», що у Чернівцях по вул.. Винниченка, 119, вчинено справжнє варварство – там за розпорядженням директора Марини Семанюк зрубали голубу ялинку. Про це редакції нашого часопису негайно повідомили мешканці розташованих неподалік будинків, а також працівники та вихованці недавно створеного ліцею. З’ясувалося, що директорка, аби потішити (?!) дітей на новорічних ранках, нічого кращого не придумала, як підняти руку на таке цінне деревце.

Зараз голуба красуня стоїть у ошатно прибраній залі, а вміло приховані сліди порушення природоохоронного законодавства – пеньочок з-під снігу, аби довести вчинене неподобство, довелося викопувати депутатам та працівникам Першотравневої у м. Чернівцях ради. Правда, керівник школи-ліцею , за їхніми словами, написала пояснення, що ялинка, мовляв, через погодні умови (вітер, снігові перемети) загрожувала життю та здоров’ю вихованців.

На території ліцею в Чернівцях незаконно зрубали рідкісну ялинку

Однак фахівці визначили стан нещасного деревця на момент його загибелі за залишеним пеньком – ялинонька таки була сироростучою, нікому та нічому не загрожувала, прикрашала та могла б ще багато літ прикрашати та очищувати повітря на території школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Наразі про зустріч з директором та отримання коментаря з цього приводу домовитися не виходить – службовий телефон навчального закладу вперто мовчить. Попередньо нашому кореспонденту стало відомо, що пані Марина відповість за заподіяні збитки державі за порушення правил благоустрою.

Світлина надана Першотравневою районною радою.

peredplata