Під соціальний супровід взято понад 300 буковинських сімей

В області працює 286 фахівців із соціальної роботи, які виявляють та оцінюють потреби жителів краю, надають соціальні послуги, а також здійснюють соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

У другому півріччі минулого року фахівці з соціальної роботи відвідали понад 13 тис. сімей з дітьми, здійснили понад 10 тис. соціальних інспектувань, виявили 1 тис. 676 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, під соціальний супровід взяли 321 сім’ю. Серед послуг і форм роботи соціальних фахівців центрів – профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства, ведення здорового способу життя, інформаційні послуги щодо подальшого навчання та працевлаштування, отримання матеріальної та гуманітарної допомоги, психологічні та юридичні консультації.

Із запровадженням посад фахівців із соціальної роботи виявлення та соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, збільшилися вп’ятеро, Так, в 2011 році в області було виявлено лише 500 таких сімей, а під соціальний супровід було взято лише 60.

Загальна кількість осіб, яким торік надавались послуги, становить майже 14 тис. краян. Це, зокрема: і допомога в оформленні документів для отримання соціальної допомоги чи одноразової допомоги особам з числа дітей-сиріт, і направлення на лікування чи медичне обстеження, і забезпечення дітей шкільним приладдям, і сприяння у працевлаштуванні у дитячий садок, й організація змістового дозвілля дітей тощо.

Як позитивний результат роботи фахівців із соціальної роботи у минулому році – попередження 95 випадків вилучень дітей з сімей, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata