В Чернівцях перекрили міжнародну трасу

В Чернівцях перекрили міжнародну трасу2 березня у Чернівцях майже на 2 години перекрили дорогу міжнародного значення. Жителі мікрорайону, де вона проходить, не задоволені транспортним сполученням. Автобуси їздять дуже рідко і не вміщають всіх бажаючих. Інший маршрут є, однак до його кінцевої зупинки потрібно пройти 2 кілометри пішки.

Цим людям набридло намотувати кілометри пішки і витрачати великі кошти на таксі. Вони протестують – масово переходять дорогу в одному місці, блокуючи рух автомобілів.

– Давай забирай машину звідси!

Вже через кілька хвилин на трасі міжнародного значення утворився затор з десятків автомобілів. Люди запевняють: перекрити дорогу жителі цієї вулиці були змушені: вранці звідси не виїхати, а ввечері – неможливо добратися додому. По вулиці Лукьяновича автобус їздить раз на півтори години. І він – завжди переповнений, обурена мама 2-х школярів Віра Труфін.

Місцеві мешканці розповідають, що діти навчаються до 12:15, і діти добратися додому не мають чим. 2 кілометри по трасі, де немає ні тротуару, нічого, діти ідуть пішки. Останній рейс цього автобуса – о пів на сьому вечора. Пізніше можна добратися – на іншому. Але його кінцева зупинка – у двох кілометрах звідси. Нема освітлення вечором, тут вже 4 аварії було, 4 смерті. Люди пропонують два варіанти вирішення проблеми: продовжити один маршрут на 2 кілометри або ж пустити більше автобусів по іншому.

Протестувальники кажуть, що з 2006-го року по 2012-ий ведеться листування до міської ради, безпосередньо комунальний департамент і секретаріат міської ради і нам відписки ведуться щораз, тобто пасажиропотік низький. Міліціонери вмовляють людей звільнити трасу. Слідом – підтягуються чиновники і перевізник. Він заявляє: їздити частіше – не вигідно.

– Число \”багато\” – це є 60-70 чоловік на день, мені заправити автобус треба 600 гривнів у день, плюс зарплата, плюс податки. Звідки мені брати ті гроші? – каже Іван Червенюк, перевізник.

Чиновники запевняють: автобуси – стануть їздити частіше. І обіцяють стежити – чи буде перевізник дотримуватися нового графіка.

– Інтервал буде у півгодини, я думаю, що цього буде достатньо. Якщо він не виконає ці умови, значить будемо прощатися, – запевнив Ігор Кожуленко, начальник КП \”Міський центр пасажирських перевезень\”.

За новим графіком автобуси будуть курсувати 3 місяці. Якщо пасажири залишаться задоволені – його затвердять остаточно. Люди готові знову перекрити дорогу – якщо обіцянки не виконають.

Альона Цинтила Подробиці

ВІДЕО

Світлина www.volynpost.com

peredplata